Spoločnosť Apple nám minulý rok viac krát ukázala, že jej nie sú ľahostajní ani tí, ktorí si už iOS 13 nemôžu nainštalovať. Naposledy to bola decembrová aktualizácia iOS 12.4.4. Evidentne ale nebola posledná. Už dnes vydala firma nástupcu. Označenie updatu je iOS 12.4.5.

Apple myslí aj na staršie zariadenia. Vydalo iOS 12.4.5!

V Cupertine evidentne neustále pracujú na tom, aby boli operačné systémy dokonalé. Majitelia iPhonov 6 a starších mali minulý rok tak trochu smolu. Kvôli nedostatočnej kaapcite RAM si už nemohli nainštalovať iOS 13.

Poslednou verziou pre nich ostal teda operačný systém iOS 12. Neznamená to ale, že na nich Apple úplne zanevrelo. Od uvedenia nástupcu je to minimálne štvrtá aktualizácia staršej verzie v poradí!

Apple v popise oznamuje, že iOS 12.4.5 je určená pre všetky staršie zariadenia, ktoré už nepodporujú iOS 13.3.1 a iPadOS 13.3.1. Podľa všetkého sa nejedná o žiadnu veľkú zmenu.

Súčasťou updatu má byť ale mimoriadne dôležitá oprava zabezpečenia iPhonu. Tá bola koniec koncov aj súčasťou nedávno vydanej verzie 13.3.1, takže možno staršia verzia opravuje rovnaké problémy, len na staršom softvéri.

iPhone SE má 3 roky, jeho najnižšia cena je cca. 260€. Oplatí sa ešte? - svetapple.sk
Systém je určený pre staršie zariadenia – svetapple.sk

Apple odporúča každému používateľovi, ktorý vlastní starší iPhone, iPad alebo iPod Touch, aby prešiel na poslednú verziu systému. Jedná sa zariadenia ako iPhone 5S, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad mini 2, iPod touch 6. generácie atď…

Samotná aktualizácia nie je príliš veľká. Podľa ľudí, ktorým sa na zariadení objavila má okolo 30-50 MB v závislosti od modelu a verzie. Pokiaľ teda môžete, určite si ju radšej nainštalujte. Aktualizáciou koniec koncom nič nepokazíte.

Sme zvedaví, ako sa bude firma staviať k operačnému systému iOS 12 aj naďalej. Je to už jeho posledná verzia alebo sa dočkáme ďalšieho vylepšenia o pár týždňov či mesiacov? nechajme sa prekvapiť… Je tu niekto, kto ešte funguje na staršom iPhone či iPade a tiež mu cinkol update? Dajte nám vedieť v komentároch!

Apple myslí aj na staršie zariadenia. Vydalo iOS 12.4.5!
Apple myslí aj na staršie zariadenia. Vydalo iOS 12.4.5!
Prečítajte si tiež  Apple vyrobí v roku 2020 až 80 miliónov procesorov Apple A14 Bionic.
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.