Čo nám dokáže napovedať viac o kvalite jednotlivých zariadení, ako samostatné porovnanie? Dnes sa na YouTube objavilo video, ktoré porovnáva iPhone 11 Pro vs. Samsung Galaxy S20+ v kvalite záberov. Porovnanie je veľmi objektívne a hlavne v českom jazyku.

České porovnanie iPhone 11 Pro vs. Samsung Galaxy S20+.

V posledných dňoch sa na internete objavilo relatívne veľa testov, v ktorých figuruje iPhone 11 Pro Max a Samsung Galaxy S20 Ultra. Poväčšine sú porovnávané fotoaparáty, kvalita videa, výkonnosť a v neposlednom rade aj odolnosť zariadení. Testeri však v tomto prípade akosi „zabudli“ na lacnejší a oveľa dostupnejší model, Samsung Galaxy S20+, ktorý síce nie je vlajkovou loďou, ale minimálne podľa nás, bude najsilnejším konkurentom pre iPhone 11 Pro.

Na YouTube sa teraz objavilo video, ktoré pochádza z českého kanála, Recenze CZ. Vo veľmi dobre spracovanom teste uvidíte to, ako sa proti sebe postaví práve iPhone 11 Pro a Samsung Galaxy S20+. Autor snímky v tomto porovnaní ukazuje predovšetkým kvalitu fotoaparátov. Video je o to zaujímavejšie, že vzniklo v Londýne. Tým pádom je oveľa pestrejšie ako bežné testy. Len tak v krátkosti, iPhone 11 Pro ponúka majiteľovi 3x šošovku fotoaparátu s rozlíšením 12 Mpx, s možnosťou natáčania v 4K pri 60 FPS.

České porovnanie iPhone 11 Pro vs. Samsung Galaxy S20+.
České porovnanie iPhone 11 Pro vs. Samsung Galaxy S20+.

Samsung Galaxy S20+ je minimálne na papierovom porovnaní podstatne lepší. Hoci klasická širokouhlá a ultraširokouhlá kamera má rovnako ako jablkový smartfón 12 Mpx, teleobjektív je schopný fotiť v rozlíšení až 64 Mpx, pri 3x zoome. Aby toho nebolo málo, digitálne je možné objekt v diaľke priblížiť až 30x (iPhone 11 Pro má 2x zoom a 10x digitálny zoom).

Čerešničkou na torte môže byť potom schopnosť natáčania 8K videa, pri 24 fps. Pravdupovediac tu vidno dosť veľké nedostatky, ale je to niečo, čo neponúka v podstate nikto iný. Veď posúďte sami. Ktoré zariadenie sa vám páčilo viac?

Prečítajte si tiež  Procesor M1 by sa dnes večer mohol dostať aj do iPadu Air 5. generácie
Môže ťa zaujímať
- Reklama -