Kreatívna komunita okolo spoločnosti Apple, vytvára veľmi rada rôzne koncepty a vizualizácie, ktoré sa snažia naznačiť budúcnosť. Jedným z nich je aj iPhone 12 Pro od YouTubera ConceptsiPhone. Hoci má funkcie, ktoré budú určené skôr pre iPhone 13 Pro, vyzerá veľmi zaujímavo.

Koncept iPhone 12 Pro so 4 fotoaparátmi a LiDAR skenerom.

Nový koncept navrhol a vytvoril dizajnér Donel Bagrov. Pri zariadení využil výraznú modrú farbu, ktorá mu veľmi sadne a pravdepodobne bude v ponuke už tento rok (Navy Blue). To čo celkom nehrá so súčasnými únikmi do karát, sú zaoblené rohy, ako to má iPhone X,XS či 11. Tohtoročná novinka má mať rám s ostrými hranami na štýl, iPhonu 4/4S z roku 2010/2011. Apple sa teda pravdepodobne vráti späť ku svojim koreňom.

Zaujímavosťou konceptu sú 4 fotoaparáty na zadnej strane + LiDAR skener. Autor videa ho zakomponoval pod fotoaparát a celé nám to trochu pripomína periskop, ktorý sa nachádza v Smausngu Galaxy S20 Ultra.Zaujímavá technológia je tiež Touch ID v displeji, ktoré by teoreticky mohlo nahradiť Face ID. Ťažko povedať, čo bude v budúcnosti s touto obľúbenou technológiou. Na jednej strane funguje veľmi dobre, avšak výrazne zasahuje do displeja.

Otvára sa tu preto otázka, či ju Apple nebude chcieť zrušiť a nahradiť niečim iným s tým, že samotnú kameru skryje pod zobrazovaciu jednotku, takže nikomu prekážať nebude. Uvidíme. Určite si pozrite následujúci koncept. Brali by ste takýto iPhone 12 Pro?

Prečítajte si tiež  iPhone 7 môže byť rádioaktívnejší ako je to bezpečné!
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.