Rok 2020 bude v rámci spoločnosti Apple vo viacerých veciach výnimočný. Dočkáme sa štyroch nových iPhonov 12, ktoré prídu s troma uhlopriečkami. Očakáva sa, že práve tento krok raz a navždy vyradí iPhonu 11 z predaja. 30. septembra by sa tak mala skončiť jeho „životnosť“.

iPhone 11 dosiahne svoj koniec životnosti už 30. septembra 2020

Je to trochu nečakané ale absolútne logické. O najnovšie informácie sa postaral populárny leaker Max Weinbach. Dnes nájdeme po boku iPhonu 11 a iPhonu 11 Pro v predaji aj iPhone XR z roku 2018. Tak isto bol ešte relatívne donedávna k dispozícii aj iPhone 8/8 Plus z roku 2017. Ten medzičasom nahradil iPhone SE 2. generácie.

Predaj starších produktov po boku tých nových je v rámci spoločnosti Apple úplne bežná záležitosť, s ktorou sa stretávame celé roky. Niektorí používatelia jednoducho nepotrebujú najnovší hardvér. Radšej niečo ušetria a majú aj tak celkom spoľahlivý (no starší) iPhone. Rok 2020 ale s takouto možnosťou skoncuje. Netreba sa však ničoho báť.

Začína sa šepkať o tom, že EOL (koniec životnosti) iPhonu 11 a iPhonu 11 Pro príde už 30. septembra. Pri drahšej verzií je to viacmenej isté. Pri dostupnejšom zariadení (6,1″) nie sú správy ešte na 100% potvrdené, takže budeme opatrnejší. Tak či onak, vo všetkých prípadoch sa dočkáme náhrady v podobe iPhonu 12.

Hoci nie sú ceny úplne jasné, mali by sa pohybovať v trochu nižšej úrovni (pri základnom modeli) ako sme na to zvyknutí. V praxi by teda medziročná obmena zariadení vyzerala asi takto:

  • iPhone 11 Pro Max (6,5″) -> iPhone 12 Pro Max (6,7″)
  • iPhone 11 Pro (5,8!)-> iPhone 12 Pro (6,1″)
  • iPhone 11 (6,1″) -> iPhone 12 Max (6,1″)
  • iPhone XR (6,1″) -> iPhone 12 (5,4″)

Nakupujete každý rok úplne najnovší hardvér alebo si vyberáte aj staršie zariadenia? Napíšte nám do komentára.

zdroj

Prečítajte si tiež  Aký je rozdiel medzi automatickými a manuálnymi aktualizáciami iOS? Odpovie vám Craig Federighi
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.