Jedna z najznámejších sociálnych sietí súčasnosti pracuje na nových funkciách, ktoré ocení nejeden používateľ. Najnovšie sem pribudli QR kódy. Načítať sa dajú z akejkoľvek aplikácie. Pomôcť to má hlavne biznisu na Instagrame

Instagram a QR kódy

Pokiaľ trávite na tejto sociálnej sieti množstvo času, pravdepodobne viete, že vyhľadávanie konkrétnej osoby/firmy cez jej meno/názov môže byť komplikované. Pri obrovskom počte používateľov a podobných profiloch sa tomu netreba čudovať. Našťastie však vývojári vymysleli riešenie.

Po novom budete môcť využívať QR kódy, ktoré si naskenujete prostredníctvom akejkoľvek aplikácie tretej strany (alebo napríklad cez fotoaparát v iPhone, ktorý túto funkciu podporuje). Po niekoľkých kliknutiach v profile sa vám vygeneruje grafický symbol, ktorý nasmeruje ľudí priamo na váš účet.

Niečo podobné sa používa už dlhé roky aj v iných aplikáciách a tak je táto novinka vítaná. Instagram prišiel s QR kódmi po prvýkrát ešte minulý rok v Japonsku, kde si otestoval ich funkčnosť. Používatelia boli evidentne spokojní a tak sa vylepšenie rozširuje do celého sveta.

U nás v redakcii už všetko funguje a myslíme si, že by to malo byť podobne aj u vás. Pokiaľ QR kód neuvidíte v Nastaveniach svojho profilu, uistite sa, že máte najnovší update. K funkcii sa dostanete následujúcim spôsobom:

  • Prejdite na kartu svojho profilu (v spodnom menu úplne napravo).
  • V pravom hornom rohu klepnite na tri čiarky.
  • Z ponuky, ktorá sa vám vysunula klepnite na QR kód.
  • Instagram vám vytvoril vašu unikátnu značku. V pravej vrchnej časti si môžete vybrať či ju chcete uložiť alebo zdieľať.
  • Hotovo (postup je opísaný aj v našej galérii).

Do komentára nám napíšte, či vám to funguje a ako hodnotíte vylepšenie. Za nás skvelý nápad, ktorý tu mohol prísť už dávno…

zdroj

Prečítajte si tiež  Umelá inteligencia už na YouTube píše zhrnutia videí. Takto to funguje
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.