Pokiaľ obľubujete ľahké a kompaktné počítače, následujúca správa vás poteší. Portál Macrumors priniesol informácie naznačujúce príchod nového MacBooku 12″. Váha má byť pod jeden kilogram a výdrž batérie veľmi priaznivá.

Nový MacBook 12″

Apple ukáže do konca tohto roka minimálne jeden počítač založený na platforme Apple Sillicon. Jedná sa o oficiálne stanovisko cupertinského giganta. Najnovšie správy naznačujú, že to môže byť ultraľahký MacBook 12″.

Pôvodným autorom informácie sú noviny The China Times. Vo svojom článku tvrdia, že nový Mac bude založený na platforme ARM. Prítomný by tu mal byť procesor Apple A14X s kódovým označením „Tonga“. O jeho produkciu sa stará TSMC.

Zákazníci sa môžu tešiť na 12 vysokovýkonných jadier. Tie si poradia aj s náročnejšími úlohami. Vďaka novej architektúre bude toto zariadenie extrémne úsporné. Výdrž batérie sa odhaduje na úrovni 15-20 hodín (v závislosti od používania).

Po stránke dizajnu sa máme dočkať iba minimálnych zmien (v porovnaní s „vyradenou“ verziu). Niektorí leakeri uvádzajú aj prítomnosť 5G pripojenia. Za samozrejmosť môžeme považovať špičkový Retina displej či perfektné dielenské spracovanie.

MacBook 12″ bol v minulosti veľmi obľúbeným počítačom. Z ponuky zmizol chvíľu po predstavení novej generácie MacBooku Air 13″. Dizajnovo si boli veľmi podobné a tak Apple nevidelo význam v predaji oboch produktov súčasne. Uvidíme čo nás čaká v budúcnosti.

zdroj

Prečítajte si tiež  Apple nezabilo iMac. Jeho nová generácia je stále vo vývoji
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.