Technologický gigant môže oslavovať. Svoj nový operačný systém dostal len 5 dní po oficiálnom vypustení na viac než 1/4 aktívnych zariadení. O štatistiku sa postarala spoločnosť MixPanel. Okrem iOS 14 zahŕňa aj iPadOS 14.

Oveľa viac než minulý rok

Pokiaľ by sme zobrali do úvahy každý iPhone, iPad a iPod Touch, ktoré v súčasnosti používajú ľudia na celom svete, na 26% z nich by sme našli iOS 14/iPadOS 14. Minimálne tak to vychádza podľa posledného výskumu spoločnosti MixPanel.

Meranie prebieha na základe návštev internetových stránok a rôznych aplikácií, ktoré používajú špeciálne sady SDK (pre analýzu). Hoci sa nejedná o oficiálne dáta zverejnené spoločnosťou Apple, podľa všetkého sú veľmi presné. Technologický gigant zvykne zverejňovať štatistiky až mesiac po oficiálnom vypustení updatu.

Zaujímavé je, že iOS 14 zaujal svojich používateľov oveľa viac než iOS 13. Pokiaľ by sme porovnali medziročné hodnoty, prišli by sme na to, že predchodca bol v rovnakom čase len na cca 20% aktívnych zariadeniach. V súčasnosti je vo svete cca 1.5 miliardy takýchto produktov. 6% teda predstavuje markantné číslo.

Ľudí zaujali widgety, no niektorí nie sú s iOS 14 vôbec spokojní

Používateľov zrejme najviac zaujali widgety na domovskej ploche. Tak isto sa tu vyskytli aj iné, nemenej zaujímavé funkcie. Spomeňme si napríklad na obraz v obraze, App Gallery, prepracované používateľské rozhranie pre prijímanie hovorov a ďalšie… Nie každý je však spokojný.

Stále väčšie množstvo čitateľov sa nám sťažuje na problémy s výdržou batérie a stabilitou iOS 14. My v redakcií ho testujeme na iPhone X, iPhone XS, iPhone 11 a iPhone 11 Pro, no nič podobné sme zatiaľ nepostrehli. Neznamená to však, že sa to nedeje.

Prvé aktualizácie bývajú žiaľ jemne „kostrbaté“, no ničoho sa nebojte. Apple dá v dohľadnej dobe všetko do poriadku. Už teraz je v obehu iOS 14.2 (pre beta testerov). Ako ste zatiaľ spokojní vy a aké zariadenie vlastníte? Napíšte nám do komentára.

Prečítajte si tiež  iPhone je najpredávanejší smartfón sveta: Prvé 4 priečky v TOP 10 obsadil Apple. O zvyšok sa postaral Samsung
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.