Apple neschváli akékoľvek príslušenstvo s MagSafe

Ako iste viete, spoločnosť Apple využíva vlastný certifikačný proces. Ten s názvom MFI znamená „Made for iPhone“ a získavajú ho výrobcovia príslušenstva tretích strán na svoje kryty, káble, nabíjačky atď. Veľkou výhodou je možnosť predaja v autorizovaných obchodoch alebo priamo v Apple Store. Splniť všetky požiadavky ale nie je jednoduché.

Nové iPhony 12 majú v zadnej časti zabudovaný systém magnetov, ktorý je kompatibilný s príslušenstvom „MagSafe„. Neslúži však výhradne na nabíjanie, ako sa niektoré mylne domnievajú.

Pracujú s nim aj rôzne stojany, držiaky, kryty, ochranné púzdra a podobne. Nakoľko sa jedná o špecifickú technológiu od spoločnosti Apple, v Cupertine si potrpia na dodržiavaní pravidiel.

Nová príručka ukazuje výrobcom, čo všetko musia dodržiavať aby získali vyššie spomínaný certifikát MFI a čomu sa naopak vyvarovať. Celý dokument má niekoľko strán a tak sme z neho vypichli len to najdôležitejšie.

Všetky kryty a obaly musia mať hrúbku maximálne 2,1 mm. Tak isto by mali obopínať konštrukciu z každej strany (nie len rám ako takzvané „bumpery“).

Pokiaľ sa v nich nachádzajú magnety, nijakým spôsobom nemôžu rušiť bezdrôtové nabíjanie alebo kreditné karty s magnetickým prúžkom. Všetko musí skrátka fungovať tak, ako by to pochádzalo z dielne Apple.

Do komentára nám napíšte, či si potrpíte na príslušenstvo s certifikátom Made For iPhone alebo vám na tom nezáleží. Z nášho pohľadu je to pri krytoch celkom jedno. Nabíjací kábel alebo adaptér by sme ale bez značky MFI určite vynechali. Nikdy nemáte istotu, čo je to zač…

Prečítajte si tiež  Apple plánuje novú hardvérovú službu predplatného pre iPhone a iPad
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
ZDROJApple
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.