Predaje iPhonu od roku 2007 do 2020

Všetko to začalo v roku 2007, keď Steve Jobs predviedol revolučný iPhone 2G. Toto zariadenie ponúkalo dotykové ovládanie cez 3,5″ kapacitný displej, jednoduchý fotoaparát bez možnosti natáčania videa, integrovaný iPod, Mail či Safari a mnohé ďalšie vymoženosti. Veľa fanúšikov nevie, že firma v tomto smartfóne nepoužila App Store. Ten sa objavil až o rok neskôr, v iPhone 3G.

Ako išiel čas, zariadenie sa postupne menilo a prispôsobovalo zákazníkovi. iPhone 4 dostal kvalitnejší displej a dovolíme si tvrdiť, že aj revolučný dizajn. Potom prišiel iPhone 5 (s trochu väčším displejom) a následne generácia 6/6 Plus, ktorá úplne vyvrátila pravidlá o ovládaní zariadenia jednou rukou. Vo videu nižšie sa jasne ukazuje, že bola do dnešných dní najúspešnejšou zo všetkých.

Z prvého iPhonu sa podarilo predať niečo vyše 6 miliónov kúskov. Najpopulárnejší model (iPhone 6) potom zaznamenal 222 miliónov predajov. Od júna 2007 do apríla 2020 sa podarilo dostať k zákazníkom cca 1 143 924 814 smartfónov.

Ak by sme mali označiť jeden model, ktorý nezaznamenal veľký úspech, určite to bol experimentálny iPhone 5C z roku 2013. Za celý čas si ho kúpilo cca 24 miliónov ľudí, čo je číslo, ktoré prekonal aj iPhone 3G z roku 2008 či iPhone SE (1.gen) z roku 2015.

Pozrite si video nižšie a do komentára nám napíšte, kedy ste si kúpili svoj prvý iPhone a o aký model išlo? Ostali ste platforme iOS verní alebo ste preskočili aj ku Androidu?

Prečítajte si tiež  iPhone 13 mini máva na rozlúčku. Spoločnosť Apple oficiálne ukončuje jeho predaj
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.