Prepracované Safari, Poznámky a ďalšie

S príchodom operačného systému iPadOS 13 pribudla do iPadov možnosť, kedy dokážete otvoriť viacero okien Safari alebo Poznámok súčasne (v rámci multitaskingu). Jedná sa o veľmi šikovnú funkciu, ktorá robí z bežného tabletu výkonný počítač. Apple by sa malo zamyslieť, ako to aplikovať aj do iPhonu. Dnešný koncept vám to ukáže.

Predstavte si, že potrebujete mať otvorených niekoľko internetových stránok a jednoduchým spôsobom medzi nimi prechádzať z domovskej obrazovky. Táto činnosť je úplne bežná na počítačoch alebo iPadoch. iPhone sa s ňou ale hrdiť nemôže.

Pokiaľ by to malo Apple riešiť, mohlo by ponúknuť dve odlišné rozloženia a prepínač, ktorým by ste odomykali/uzamykali viacej kariet na pozadí. Za bežného stavu by fungovalo všetko presne tak, ako dnes. Jednotlivé karty v Safari by predstavovali len jednu položku v multitaskingu.

V prípade potreby by sa dali ale jedným kliknutím rozložiť, čo by ocenili predovšetkým majitelia iPadov, zvyknutí na takéto používanie.

V princípe sa jedná len o drobnú úpravu používateľského rozhrania, ktorá by vo finále nijako nevplývala na naše návyky. Vedeli by ju ale zužitkovať ľudia, ktorí napríklad vlastnia iPad a túto funkciu využívajú.

Pozrite si fotografie v galérii a napíšte nám do komentára, ako sa vám nápad pozdáva. Za nás výborná drobnosť, ktorú by sme brali „všetkými desiatimi“. Dúfajme, že sa Apple inšpiruje.

Prečítajte si tiež  Apple práve vydalo aktualizáciu iOS 15.4. Toto sú všetky novinky
Môže ťa zaujímať
- Reklama -