Shazam dostal aktualizáciu s widgetmi

Aplikácia Shazam, ktorú už dlhšiu dobu vlastní spoločnosť Apple, dostala aktualizáciu 14.4, vďaka ktorej si môžete pridať šikovný widget priamo na domovskú plochu vášho zariadenia s iOS 14. Ľahko si tu vyhľadáte nedávnu históriu skladieb či spustíte počúvanie.

Nový widget Shazamu je dostupný v troch samostatných veľkostiach. Najmenší štvorcový ukazuje poslednú pieseň, ktorú ste objavili cez apku. Väčší podlhovastý ukazuje 3 posledné piesne a do najväčšieho sa zmestia až štyri posledné piesne.

V každom z widgetov nájdete aj malé tlačidlo s ikonou Shazamu (v pravom hornom rohu). Akonáhle naň kliknete, aplikácia začne počúvať hudbu vo vašom okolí. Je to v podstate zrýchlený prístup ku tejto funkcii.

Možno ste o tom nevedeli, no Apple odkúpilo Shazam ešte v roku 2018, aby rozšírilo svoje portfólio hudobných služieb. Od tej doby je zakomponovaný v systéme iOS a macOS, čo môžete spoznať napríklad pri vyhľadávaní skladieb cez Siri.

Napíšte nám do komentára, či túto apku využívate a nové widgety považujete za atraktívne. Za nás super posun, ktorý sa mnohým ľuďom hodí.

Prečítajte si tiež  Pripravované modely hodiniek Apple Watch sa dočkajú veľkej zmeny, ktorú ocení každý používateľ
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
ZDROJmacrumors
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.