Apple prestalo vyrábať iMac s 21,5″ displejom. Nástupca ponúkne viac

Je takmer isté, že Apple pracuje na nových stolných počítačoch, ktoré budú založené na platforme Apple Sillicon a takisto dostanú prepracovaný dizajn. Pôvodne sa predpokladalo, že firma predstaví nový iMac niekedy v lete 2021. Celé to ale môže byť ináč.

Podľa posledných zistení sa v týchto chvíľach prestal vyrábať iMac 21,5″ (verzie s 512GB a 1TB úložiskom), čo spôsobilo jeho zhoršenú dostupnosť po celom svete. S touto informáciou prišiel prestížny web Appleinsider, a tak ju považujeme za vysoko dôveryhodnú.

Nástupca už zrejme nepočíta s procesormi Intel ale spoliehať sa bude na vlastné riešenie založené na platforme ARM. Apple má vo vývoji takisto aj unikátne GPU (grafiky), ktoré by sa mohli predviesť práve v novom iMacu.

Po dizajnovej stránke sa môžeme tešiť na modernejší vzhľad v piatich odlišných farbách a tiež na väčšie uhlopriečky. Základný 21,5″ model nahradí 24″ verzia a väčší, 27″ model nahradí až 32″ verzia.

Apple môže tento počítač uviesť buď koncom leta, alebo potom na WWDC 2021, ktorá by sa mohla konať v júni. Nechajme sa prekvapiť.

Stanovisko redakcie svetapple.sk

Z nášho pohľadu sa jedná o jeden z najočakávanejších produktov roku 2021 a Apple sa naň potrebuje pripraviť. Je úplne bežné, že mesiace pred príchodom nových zariadení končia vo výrobe staršie modely, o ktoré bol dlhodobo nižší záujem, aby sa dodávateľské reťazce mohli venovať nástupcom.

Z tohto titulu teda môžeme uviesť, že nový iMac určite príde a s vysokou pravdepodobnosťou bude mať 24″, respektíve 32″ displej, ktorý sme ukázali v minuloročných renderoch.

Na strane druhej, Apple je pri predstavovaní počítačov tak trochu nepredvídateľné a dnes nevieme s určitosťou stanoviť mesiac, kedy sa nového iMacu dočkáme v praxi. Náš skromný tip však spadá na mesiace medzi júnom a septembrom.

Napíšte nám do komentára, čo si o tom celom myslíte vy. Budeme radi za všetky vaše názory a postrehy.

Prečítajte si tiež  Ako na blokovanie reklám v iOS 9?
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
ZDROJAppleinsider
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.