Pokiaľ sa už tešíte na iOS 15, watchOS 8 či macOS 12, máme pre vás skvelé správy. Apple práve prezradilo, kedy sa bude konať v poradí už 32. konferencia Worldwide Developers Conference (WWDC 2021), na ktorej sa každoročne venuje softvérovým novinkám.

Digitálne podujatie máme podľa oficiálnej tlačovej správy očakávať 7-11. júna, pričom práve 7.6.2021 dôjde ku predstaveniu nových operačných systémov. Pred pandémiou sa táto akcia zvykla uskutočňovať v McEnery Convention Center v San Jose v Kalifornii, avšak v týchto časoch je event bezpečnejšie organizovať online. Koniec koncov, minulý rok to bol rovnaké a vývojári si aj takýto formát pochvaľovali – pretože sa ho mohli zúčastniť z celého sveta.

Akcia bude prebiehať zadarmo pre všetkých vývojárov, čo je zmena z dávnych čias, kedy bola účasť podmienená poplatkom vo výške 1 599$. Apple poskytne účastníkom semináre a laboratória, aby sa dozvedeli viac o nových funkciách či technológiách, ktoré sa na podujatí predstavia + nebude chýbať ani tradičný Swift Student Challenge.

Čo od WWDC 2021 očakávame?

Jednotlivé vstupy budú vývojárom k dispozícii prostredníctvom špeciálnej internetovej stránky Apple Developer prípadne aplikácie, ktorá je dostupná pre iPhone, iPad alebo Apple TV.

Spoločnosť Apple pri tejto príležitosti predstaví nový operačný systém iOS 15 – vrátane iPadOS 15, macOS 12, tvOS 15 a watchOS 8. V súčasnosti nedokážeme s určitosťou povedať, či sa dočkáme aj hardvérových noviniek avšak minulý rok bol celý event prispôsobený len pre softvér.

Celú situáciu budeme samozrejme sledovať a akonáhle sa objavia nejaké novinky, dozviete sa o nich medzi prvými. Je dosť možné, že aj keď je WWDC 2021 prvá oznámená udalosť v tomto roku, v skutočnosti sa dočkáme akcie aj v apríli. Na tej by sme mohli vidieť napríklad nové iPady či sledovacie prívesky AirTag. Tešíte sa?

Prečítajte si tiež  Toto je dátum, kedy sa bude konať ďalší Apple Event. Apple kvôli tomu ukončilo vývoj iOS 16
Môže ťa zaujímať
- Reklama -