Spoločnosť Apple si „ide bomby“ a celý technologický priemysel sa iba nečinne prizerá. Počas tohtotýždňovej stredy sa firme podarilo dosiahnuť hodnotu 144,57 $ za akciu, pričom dnes bolo maximum až 145 $. V porovnaní s júnom je to až o 17 % viac.

Apple predstavilo v priebehu druhého štvrťroka 2021 niekoľko dôležitých produktov, ako napríklad sledovacie prívesky AirTag, nové tablety iPad Pro, iMac 24″ či Apple TV 4K ďalšej generácie. Spoločnosť na seba upútala pozornosť aj začiatkom júna na konferencii WWDC21, kde sme videli predovšetkým macOS 12 Monterey či iOS 15.

Trhový podiel sa pomaly blíži ku závratným 2,5 biliónom dolárom, čo robí z Applu najhodnotnejšiu technologickú spoločnosť na svete. Je síce pravda, že Microsoft taktiež rýchlo rastie, no ten prekročil 2 bilióny len minulý mesiac. Apple má teda obrovský náskok.

Ak vás zaujíma táto téma dopodrobna, prečítajte si tiež článok: 6 zaujímavosti o akciách spoločnosti Apple, o ktorých ste určite nevedeli

Uvidíme, ako sa bude akciový trh vyvíjať v najbližších mesiacoch. Vrcholoví predstavitelia už naznačili, že firma môže mať problémy s obmedzenými dodávkami niektorých produktov, kvôli pretrvávajúcej zdravotnej kríze koronavírusu a taktiež kríze polovodičov.

Napriek tomu ale akcionári nakupujú „o sto šesť“, čoho dôvodom môže byť aj blížiace sa predstavenie iPhonu 13 či hodiniek Apple Watch Series 7, ktoré by sa malo odohrať už v septembri 2021. Nechajme sa prekvapiť.

Prečítajte si tiež  iPhone SE 2 (iPhone 9) bude mať v prvej polovici roka 2020 veľký problém.
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
ZDROJmacrumors
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.