Dnes, 24. septembra 2021 začala spoločnosť Apple predávať nový iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro a iPhone 13 Pro Max po celom svete. Zariadenia postupne prichádzajú ku majiteľom a týka sa to aj nášho Slovenska, ktoré sa na rozdiel od minulého roka ocitlo v prvej vlne predajov.

Pokiaľ ste si telefón predobjednali ešte 17. septembra, máte skoro 100 % istotu, že vám príde domov včas. Ak ste však vykonali celý proces neskôr a zaobstarali ste si nejakú špecifickú verziu (nie základ v najpredávanejších farbách), je zrejmé, že si na ňu počkáte.

Týka sa to skôr iPhonu 13 Pro a iPhonu 13 Pro Max, o ktoré je vo všeobecnosti väčší záujem a ktoré sa vypredali podstatne skôr ako základné verzie. Len tak pre predstavu, priemerná doba dodania najvyššej verzie (13 Pro Max) sa v súčasnosti pohybuje na úrovni 27 dní. A toto číslo bude zrejme narastať.

Dá sa iPhone 13 kúpiť aj bez predobjednávky?

Na túto otázku sa nás čitatelia pýtajú prakticky od včerajšieho večera a odpoveď je áno. Pokiaľ si to zamierite ku prémiovému resellerovi, je skoro isté, že v jeho skladových zásobách narazíte na iPhone 13, ktorý vám predá aj bez predobjednávky. Opäť tu však platí zlaté pravidlo „kto skôr príde, ten skôr berie„.

V tomto prípade ale musíte počítať aj s tým, že ak máte vysnívanú konkrétnu pamäťovú verziu v určitej farbe, je možné, že práve tá nebude k dispozícii. Za skúšku však nič nedáte. Vo všeobecnosti potom platí, že iPhone 13 Pro a iPhone 13 Pro Max sa zrejme do skladových zásob nedostanú (alebo ak áno, tak iba v desiatkach alebo jednotkách kusoch).

Napíšte nám do komentára, či už máte doma svoj iPhone 13 a ako ste s ním spokojní. Splnil všetky vaše očakávania alebo vás naopak sklamal? Tešíme sa na všetky poznatky.

Prečítajte si tiež  Apple v tichosti zaviedla novinku pre MacBook Air 13". Ide o túto vychytávku
Môže ťa zaujímať
- Reklama -