Prešlo iba niekoľko dní od chvíle, čo spoločnosť Apple oznámila nový operačný systém macOS 12 Monterey. Vývojári postupne objavujú ďalšie funkcie, ktoré neboli spomenuté na úvodnom evente WWDC 2021.

Ak si túto aktualizáciu nainštalujete, vymazávanie Macu bude pohodlnejšie. V Nastaveniach sa objavila známa položka „Vymazať všetok obsah a nastavenia zariadenia“. S ňou behom niekoľkých minút odstránite všetky používateľské údaje, aplikácie a programy, ktoré ste tu pridali.

- Reklama -

Po vzore iOS a iPadOS 

Vo finále teda nebude potrebné celý macOS 12 Monterey preinštalovať tak, ako doteraz. Zariadenie dostanete do pôvodného stavu rovnakým spôsobom ako iPhone alebo iPad. Na platforme iOS, respektíve iPadOS to funguje spoľahlivo celé roky.

Ak si zakladáte na svojej bezpečnosti, nemusíte sa obávať ani toho, že by sa v systéme skrývali akékoľvek vaše staré dáta. Aj vďaka novým procesorom Apple Sillicon, či čipu T2 je kompletne celý používateľský profil bezpečne odstránený a to zničením šifrovacích kľúčov.

macOS 12 Monterey je aktuálne k dispozícii pre vývojárov v rámci prvej beta verzie. Nainštalovať si ju môžete aj vy pomocou tohto postupu, no z vlastných skúseností vám odporúčame počkať aspoň na stabilnejšiu verejnú beta verziu. Tá bude k dispozícii v júli 2021. Napíšte nám do komentára, čo si myslíte o tomto vylepšení vy.

- Reklama -
ZDROJmacrumors
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here