Od oficiálneho spustenia nového systému iOS 15 prešlo už niekoľko dní, no beta verzia nových aktualizácií naďalej pokračuje. Apple dnes vydalo nové beta verzie pre systémy iOS 15.1 a iPadOS 15.1. Okrem klasických opráv systému a bug fixov sa testeri môžu tešiť aj na nové funkcie.

Prečítajte si tiež  Apple Watch Series 8 kúpite po zľave za fantastickú cenu

V iOS 15.1 sa beta testeri opäť stretnú s možnosťou SharePlay, ktorú Apple plánuje spustiť ešte do konca tohoto roka. Funkcia prinesie možnosť zdieľania obrazovky v rámci hovorov cez FaceTime pre ostatných užívateľov. Okrem toho funkcia prinesie aj zdieľanie prehrávania filmov, hudby alebo podcastov. Novinky sme sa napokon s príchodom prvej ostrej verzie iOS 15 nedočkali, keďže Apple stále odhaľuje chyby a pracuje na ich opravách.

Súčasťou je podpora rozhrania Lossless Audio a Dolby Atmos s Spatial Audio pre majiteľov inteligentných reproduktorov HomePod. K tomu je však potrebná HomePod 15.1 beta, ktorá je zatiaľ sprístupnená iba na súkromnú pozvánku.

iOS 15 novinky WWDC 2021

Užívatelia si v novej beta verzii budú môcť taktiež prispôsobiť smart zdravotné karty, to sa však (aspoň zatiaľ) nebude týkať nášho regiónu, keďže funkcia je viazaná na zdravotné poisťovne a poskytovateľov zdravotných služieb.

Druhá beta verzia pre iOS 15.1 sa taktiež postarala o vyriešenie problému s odomykaním iPhonu prostredníctvom Apple Watch v prípade, že máte nasadené rúško. Funkciu nebolo v prípade iPhonu 13 Pro možné aktivovať, no aktualizácia tento bug odstraňuje.

Prečítajte si tiež  iOS 9.2.1 je dostupný na stiahnutie pre všetkých

Ak máte záujem o zapojenie sa do testovania nových aktualizácií, môžete tak urobiť cez registráciu do oficiálneho Apple Beta Software Programu a stiahnuť si profil prislúchajúci konkrétnemu operačnému systému.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -