Spoločnosť Foxconn, tchajwanský zmluvný dodávateľ Apple a výrobca iPhonu plánuje expandovať aj do sveta výroby automobilov.

Firma navrhla a vyvinula vlastnú modulárnu platformu pre elektrické vozidlá a v súčasnosti je v procese uzatvárania zmlúv so spoločnosťami Fisker a Lordstown Motors na produkcii vozidiel v USA.

Vlastná automobilová značka Foxconnu ponesie názov Foxtron a jej dizajn sme mohli vidieť začiatkom týždňa v Taiwane, kde sa odprezentoval na sedane, mestskom SUV a taktiež autobuse.

Foxconn spolupracoval s legendárnou Pininfarinou 

Jedno z týchto vozidiel, konkrétne sedan označený ako Foxtron Model E bol navrhnutý známym talianskym dizajnovým a karosárskym štúdiom Pininfarina, ktoré je presláveným autorom mnohých úspešných vozidiel.

Spomeňme si napríklad na Ferrari F40, Peugeot 406 Coupe, Ford Focus CC, Honda Beat či Maserati Quattroporte.

Vy si teraz môžete pozrieť exkluzívne video, v ktorom samotná Pininfarina prezentuje nový Foxtron Model E a pri tejto príležitosti odhaľuje jedinečný dizajn exteriéru ako aj interiéru, v ktorom sú skĺbené moderné prvky s naozaj luxusným spracovaním.

Prečítajte si tiež  Nový MacBook Pro s čipom M1 Max obdržal vyšší grafický výkon ako PlayStation 5

A ak vás zaujímajú technické špecifikácie tohto nádherného vozidla, mali by ste vedieť, že Foxtron model E ponúka pohonný systém s výkonom 750 koní, čo stačí na zrýchlenie z 0-100 km/h za 2,8 sekundy.

Dojazd by mal potom činiť cca 600-650 kilometerov avšak Foxconn sa nezmienil, aký cyklus pri jeho výpočte používal.

Na záver výrobca prezradil, že Model E môže byť prvým, ktorý sa začne predávať aj mimo Taiwanu. Jeho cena by v USA mohla štartovať na úrovni 40 000 $, avšak stále hovoríme len o základnej verzii a navyše zrejme bez dane. Top prevedenie môže byť teoreticky aj dvojnásobne drahšie.

Napíšte nám do komentára, ako sa vám páči toto vozidlo. Boli by ste ochotný jazdiť v takomto elektromobile alebo ste verní skôr spaľovacím motorom? Tešíme sa na všetky vaše reakcie.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -