Pokiaľ si chcete pustiť nejakú skladbu, pravdepodobne sa nechcete spoliehať na vstavané reproduktory vášho smartfónu. Problém totiž nie je iba v tom, že zvyčajne hrajú dosť potichu ale tiež v tom, že celkový zvukový zážitok je pri maximálnych nastaveniach dosť mizerný.

Neplatí to ale pre všetky smartfóny. Mnohí výrobcovia si dávajú práve pri drahších zariadeniach záležať aj na kvalite reproduktorov. Ich schopnosti tak prekvapujú nie len recenzentov ale aj samotných používateľov.

Napríklad Apple používa vo svojich iPhonoch hneď dva reproduktory, pričom jeden sa nachádza v spodnej časti vedľa nabíjacieho konektora a druhý vo vrchnom slúchadle na telefonovanie. Ich spoločný zvukový prejav ocenili aj v najnovšom teste, v ktorom sa dostal do porovnania s mnohými predovšetkým čínskymi konkurentmi.

TOP 10 najhlasnejších telefónov za rok 2021 

A aj keď Apple posledný rebríček, ktorý zostavil internetový portál GSM arena zďaleka nevyhralo, umiestnilo sa v TOP 10 so svojim iPhonom 13 Pro Max na veľmi príjemnom šiestom mieste.

  1. ZTE nubia Red Magic 6
  2. Infinix Note 11 Pro
  3. Xiaomi Mi 11 Lite 5G
  4. Xiaomi 11 Lite 5G NE
  5. Asus ROG Phone 5
  6. Apple iPhone 13 Pro Max
  7. OnePlus 9 Pro
  8. Xiaomi Mi 11 Lite
  9. Xiaomi Mi 11 Ultra
  10. OnePlus Nord 2 5G

Ako môžete vidieť sami, rebríčku kraľovali najmä čínski výrobcovia Xiaomi, OnePlus a ďalší. Apple tu bolo zastúpené iba v jednom prípade a jeho úhlavný konkurent Samsung sa do TOP 10 ani nedostal.

Prečítajte si tiež  Vďaka tejto technológii budeme môcť nabíjať naše iPhony extrémne rýchlo. Otázna je ale výdrž akumulátorov

Spomenúť tiež treba, že hoci tu neuvidíte žiaden iný model z Cupertina (iPhone 13 mini, iPhone 13 či iPhone 13 Pro) značí to len to, aký tesný rozdiel je medzi jednotlivými zariadeniami.

Apple totiž používa takmer rovnaké zvukové komponenty vo všetkých tohtoročných vlajkových lodiach a každý iPhone 13 má vďaka tomu veľmi kvalitné prehrávanie zvuku.

Instagram Banner

Môže ťa zaujímať
- Reklama -
ZDROJgsmarena
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.