Vojna na poli streamovacích filmových a seriálových služieb naberie v tomto roku ešte viac na obrátkach. HBO Max, za ktorou stojí spoločnosť WarnerMedia vykazuje extrémny nárast popularity za minulý rok. To by sa malo ešte viac umocniť v najbližších mesiacoch, čomu nasvedčuje vysoké prekonanie očakávania firmy. Na zoznam dostupných krajín sa už čoskoro pripojí aj Slovensko.

Prečítajte si tiež  Na Apple TV+ dorazí film týkajúci sa Formuly 1. V hlavnej úlohe si zahrá Brad Pitt

Momentálne sa HBO a HBO Max môže popýšiť 73,8 miliónmi predplatiteľov, pričom minulý rok služba otvorila dvere až 13 miliónom zákazníkov. Po štarte služby ešte v roku 2020 vykazovalo HBO Max okolo 60 miliónov predplatiteľov.

Služba je aktuálne dostupná v 46 krajinách, pričom niekoľko kľúčových štátov stále chýba. Na medzinárodných trhoch je HBO Max ešte roky vzdialená od vstupu na kľúčové trhy v Spojenom kráľovstve, Taliansku a Nemecku kvôli predchádzajúcim distribučným zmluvám so Sky. Verte či neverte, veľký dôraz firma kladie aj na príchod služby na československý trh.

HBO Max

Kedy sa HBO Max dostane na Slovensko?

O príchode služby sa hovorí prakticky od jej vzniku. Momentálne je u nás stále dostupné len HBO GO, no to by sa malo už onedlho zmeniť. Príchod Max je totiž odhadovaný práve na prvý štvrťrok 2022, konkrétne koncom februára.

Vzhľadom na viacero odkladov a spoluprác so slovenskými dabingovými štúdiami je ale možné, že obsah so slovenským jazykom je pripravený a oficiálneho štartu sa dočkáme v uvedenom čase. Okrem špičkových seriálov sa dočkáme aj exkluzívnych filmov, ktorých uvedenie sa ale trochu zmení. Poprední predstavitelia „filmovej branže“ totiž nesúhlasili s okamžitým uvádzaním snímok na streamovacej platforme.

Prečítajte si tiež  Ktoré seriály boli v roku 2021 najviac nelegálne sťahované? Na zoznam sa dostalo aj Apple TV+

Dôvodom bolo ochudobňovanie kín a štúdií o zárobky zo sledovanosti. Novým štandardom preto bude uvádzanie filmov na platforme po 45 dňoch od ich premiéry v kinách.

HBO Max by teda mala doraziť pravdepodobne už budúci mesiac. Chystáte sa predplatiť si ju alebo dávate prednosť iným streamovacím platformám? Podeľte sa s nami v sekcii komentárov pod článkom.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -