Spoločnosť Apple by nám mala už o deväť mesiacov predstaviť 4 úplne nové iPhony, ktoré neposkytnú iba prepracovaný hardvér ale aj podstatne vylepšený dizajn. Zariadenia sa majú držať plochých hrán, no viaceré prvky, na ktoré sme dnes zvyknutí budú zmenené.

Ako iste viete, Apple ešte v roku 2020 ponúklo spotrebiteľom smartfón, ktorý je na jednej strane mimoriadne prepracovaný a výkonný a na strane druhej kompaktný a dostupný.

Reč je samozrejme o 5,4″ iPhone 12 mini, pri ktorom sa očakávalo, že pôjde o predajný trhák. Nevyšlo to a nijako extra dobre sa podľa prvých zistení nedarí ani jeho nástupcovi, iPhonu 13 mini.

To s vysokou pravdepodobnosťou znamená, že spoločnosť Apple nebude chcieť ďalej investovať do vývoja tohto modelu a ako už avizovali viaceré zdroje z dodávateľských reťazcov, v roku 2022 sa nedočkáme žiadneho priameho nástupcu. Ako bude teda vyzerať lineup najnovších iPhonov? Odpoveď je jednoduchá…

Repasovaný iPhone v TOP stave môžete mať vďaka ITya už za 149 € vrátane záruky!

Apple to skúsi opačne 

iPhone 12/13 mini by sme mohli považovať za taký jednoduchý test, pomocou ktorého si chcelo Apple overiť, či ľudia majú reálny záujem o smartfón s malým displejom a príjemnými rozmermi. Nakoľko sa ukázalo, že toto nie je tá najlepšia cesta, Apple to v roku 2022 môže vziať z opačnej strany.

Najmenším iPhonom 14 má byť model, ktorý dostane 6,1″ displej. V prípade druhej najdostupnejšej verzie však pôjde o iPhone 14 Max so 6,7″ displejom. Nemýľte si ho ale s vlajkovou loďou – iPhonom 14 Pro Max, ktorý dostane rovnakú uhlopriečku. Štvoricu produktov potom uzavrie opäť 6,1″ iPhone 14 Pro, ktorý bude sofistikovanejšou verziou základného modelu.

Apple týmto spôsobom aj ušetrí, nakoľko si bude musieť vyrábať menej odlišných komponentov. Ako iste viete, iPhone 13 a iPhone 13 Pro sú po konštrukčnej stránke skoro rovnaké a iPhone 13 mini a iPhone 13 Pro Max sa od seba (ale aj od 6,1″ verzii) výrazne líšia.

Prečítajte si tiež  iPhone 14 Pro dostane 48 MP fotoaparát. Apple ale urobí všetko preto, aby tým neznížilo kvalitu záberov

V roku 2022 však Apple začne produkovať len 2 druhy šasi, ktoré poslúžia pre štyri odlišné produkty. Neušetrí teda iba na výrobe ale aj na vývoji, testovaní atď.

Na záver len chceme pripomenúť, že v rámci SvetApple sme spustili bazár, ktorý sa už pomaly napĺňa inzerátmi. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz. Potrvá vám to sotva niekoľko sekúnd a zároveň máte šancu, že váš inzerát budeme zdieľať na našich sociálnych sieťach, kde nás sleduje dokopy viac ako 40 000 ľudí. Tak na čo ešte čakáte?

Instagram Banner

Môže ťa zaujímať
- Reklama -