Predstavením AirPods 3. generácie sa Apple zaslúžilo o sympatické rozšírenie portfólia dostupných jablkových slúchadiel. Momentálna modelová rada zoskupuje štyri rozličné zariadenia, čím Apple pekne pokrylo takmer všetky cenové relácie. Pri predstavení posledných AirPodov nám však gigant z Cupertina zatajil jedno dôležité vylepšenie.

Prečítajte si tiež  Návod: Ako nakonfigurovať ovládanie a funkcie slúchadiel AirPods Pro

Ešte v roku 2021 keď sa na trh dostala tretia generácia AirPods, sa Apple postaralo o vylepšenie zvuku v rámci hovorov cez slúchadlá. Toto vylepšenie bolo aplikované ako pre AirPods 3, tak aj pre AirPods Pro. V oznámení sa nachádza dodatok, ktorý pojednáva o podpore formátu AAC-ELD, ktorá v rámci rečového kódu ponúka „FULL HD“ kvalitu audia pre prenos hlasu.

AAC-ELD, alebo „Advanced Audio Codec-Enhanced Low Delay“, je variantom štandardu AAC, ktorý sa používa vo väčšine streamovacích služieb. Obsahuje lepšiu kvalitu zvuku a vylepšenie latencie pri hovorenej komunikácii. Rovnaký Bluetooth profil bol podľa zistených kódov pridaný aj do modelu Pro, hoci to Apple nikde nespomína.

AirPods

Výsledkom pridania tejto vychytávky by mala byť lepšia kvalita zvuku počas hovorov cez AirPods. Apple slúchadlá sa totiž pri prijímaní hovoru automaticky prepnú na obojsmerný profil, čo má zvyčajne za následok zhoršenú kvalitu zvuku.

Očakávaným prírastkom do rodiny slúchadiel z produkcie Apple by sa už čoskoro mali stať nové AirPods Pro 2. generácie. Tie by mali disponovať vylepšeným obalom, zmenou dizajnu aj novými funkciami. Najpravdepodobnejším dátumom vydania by mala byť práve jesenná KeyNote, kde sa predstavia aj nové iPhony 14.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -