Apple AirTag je drobné sledovacie zariadenie, ktoré sa dá využívať na veľa spôsobov. A hoci spoločnosti Apple spôsobuje čas od času problémy kvôli narušeniu súkromia, tentokrát sa ukázal ako veľmi účinný. Ako píše Apple Insider, manželka vojaka mohla vďaka nemu sledovať priebeh sťahovania.

Aby sme vás dostali do kontextu, v USA je bežné, že sa členovia armády musia presťahovať vrámci prevelenia na úplne iné miesto. Na samotný proces sťahovania dohliadajú rôzne súkromné spoločnosti. A keďže tie nemajú dobrú povesť, občas sa vyskytne nejaký problém s nepresným časom dodania nábytku a ostatných vecí…

Presne to sa stalo aj v tomto prípade, pričom však sťahováci nevedeli, že žena kvôli obavám umiestnila ku svojmu nábytku aj jeden AirTag. Keďže je zariadenie veľmi malé a spratné, pracovníci sťahovacej spoločnosti ho v podstate nemali šancu odhaliť. Po celý čas však odosielalo informácie o svojej polohe majiteľke priamo do iPhonu.

Sťahovacia spoločnosť nehovorila pravdu 

Vo chvíli, keď žena prepravcu kontaktovala ohľadom doručenia nábytku jej bolo povedané, že náklad bol v danej chvíli iba vyzdvihnutý v inom americkom štáte a že doručenie neprebehne skôr ako na druhý deň. Žena si však otvorila aplikáciu Find My, vďaka čomu mohla vidieť na mape, že jej AirTag sa od nej nachádza asi len 4 hodiny cesty.

Akonáhle túto informáciu predostrela šoférovi, ten už nemal príliš na výber. Potvrdil, že nehovoril pravdu a na miesto práce sa venoval priateľke, kvôli čomu už dodávku nestihol doručiť v dopredu dohodnutý termín. Našťastie sa však so ženou vojaka rozumne dohodol a tovar doručil v čase, ktorý vyhovoval obom stranám.

Prečítajte si tiež  iPhone 14 a iPhone 14 Pro: Cena, dizajn, výdrž batérie a všetky novinky, ktoré potrebujete vedieť

A aj keď tento príbeh nedopadol nijako dramaticky, žena sa ho rozhodla zdieľať na sociálnych sieťach, pričom AirTag odporúča používať každému, kto si nie je v podobných situáciách celkom istý. Dajte nám vedieť do komentára, či vám tento drobný produkt už niekedy pomohol.

Na záver len chceme pripomenúť, že v rámci SvetApple sme spustili bazár, ktorý sa už pomaly napĺňa inzerátmi. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz. Potrvá vám to sotva niekoľko sekúnd a zároveň máte šancu, že váš inzerát budeme zdieľať na našich sociálnych sieťach. Sleduje nás dokopy viac ako 40 000 ľudí. Tak na čo ešte čakáte?

Instagram Banner

Môže ťa zaujímať
- Reklama -