Pokiaľ hľadáte rýchly a spoľahlivý počítač s dlhou výdržou batérie na jedno nabitie, pravdepodobne na trhu nenájdete lepšiu alternatívu, ako MacBook Air s procesorom M1. Toto zariadenie prišlo do predaja v roku 2020 a od tej doby si ho zamilovali milióny používateľov po celom svete. Okrem elegantného hliníkového dizajnu a veľmi kvalitného Retina displeja s vysokým rozlíšením, ponúka aj snímač odtlačkov prstov Touch ID, obľúbenú klávesnicu s nožnicovým systémom a konfiguráciu v troch odlišných farbách.

MacBook Air M1 je perfektným prístrojom do roboty ale aj na študentské účely. Vďaka jeho pevnej konštrukcii sa vám bude veľmi dobre prenášať z miesta na miesto a rovnako sa môžete spoľahnúť na jeho primeranú odolnosť. No a čo cena? Apple ju stanovilo na hranici 1 199,00 €, čo je z nášho pohľadu férová ponuka. Nakoľko však ide o starší počítač, vy ho môžete získať v príjemnej zľave už za 1 079,00 €.

MacBook Air 2020 M1 na stole. Položený je tu aj iPhone, káva či myš s reproduktormi
Zdroj: Unsplash / Sebastian Bednarek

No a keďže autorizovaný predajca ponúka dopravu zadarmo a výkup starých počítačov, na pobočku môžete priniesť svoj doterajší notebook, ktorý si predajca nechá a jeho hodnotu vám odráta od toho nového. Nebudete tak mať žiadne starosti s následným predajom.

K dispozícii je už aj novší MacBook Air 2022 s čipom M2

Nový MacBook Air 2022 s procesorom M2 v čiernej farbe
Zdroj: YouTube

Možno sa teraz pýtate, prečo by ste si mali kupovať starý MacBook Air s procesorom M1, keď je už v predaji jeho nástupca z roku 2022, MacBook Air s procesorom M2. Odpoveď je úplne jednoduchá a tou je cena.

Zatiaľ čo starší model, ktorý je stále v oficiálnej ponuke spoločnosti Apple, kúpite za cenu jemne presahujúcu 1 000,00 €, nástupcu s o 20 % výkonnejším procesorom zoženiete takmer o tretinu drahšie. Nakoľko ide o absolútnu novinku, predajcovia si zaň pýtajú pomerne vysokých 1 499,00 €.

Novší MacBook Air je v tomto aspekte dokonca slabší ako ten starý

Macbook Air 2022 s procesorom M2 položený na stole vedľa slúchadiel AirPods Max
Zdroj: TomsGuide

No a keďže novinka neponúka nič zásadné navyše – s výnimkou modernejšieho dizajnu a niekoľkých prepracovaných funkcií, pokiaľ vám záleží na cene, staršia verzia pre vás predstavuje rozumnejšiu investíciu.

Aby toho navyše nebolo málo, v prípade, že si vystačíte so základným 256 GB úložiskom, MacBook Air s čipom M1 je po tejto stránke dokonca o polovicu výkonnejší, než MacBook Air s čipom M2.

Dôvodom je šetrenie zo strany technologického giganta, keď pri staršom modeli použil dva 128 GB NAND čipy a pri novšom jeden 256 GB NAND čip. Vo výsledku je tak pamäť v prípade najlacnejšieho prevedenia pomalšia, čo nemusí vyhovovať každému. Ak si ale kúpite vyššiu pamäťovú variantu, tento problém sa eliminuje.

Prečítajte si tiež  V roku 2022 kúpite 6,7" iPhone 14 Max za 950€. Bude mať aj Touch ID!

Na záver len chceme pripomenúť, že v rámci SvetApple sme spustili bazár, ktorý sa už pomaly napĺňa inzerátmi. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz. Potrvá vám to sotva niekoľko sekúnd a zároveň máte šancu, že váš inzerát budeme zdieľať na našich sociálnych sieťach. Sleduje nás dokopy viac ako 40 000 ľudí. Tak na čo ešte čakáte?

Instagram Banner

Môže ťa zaujímať
- Reklama -