Máte doma originálny iPhone z roku 2007, ktorý je zabalený v pôvodnej krabici s fóliou? Nuž, toto zariadenie má podľa odborníkov podobnú hodnotu, ako úplne nová Škoda Superb. Neveríte? Presvedčte sa sami.

Spoločnosť LCG Auctions ponúka v najnovšej aukcii iPhone 2G, ktorý nebol nikdy predtým otvorený. Uvádzacia cena štartovala na úrovni 2 500 $, no v čase písania článku sa vyšplhala až na 10 466 $ a stále rastie.

Poslednú ponuku bude možné pridať 16. októbra o 14:00 hod.

Takto opisuje ponuku aukčný dom

iPhone 2G aukcia
Zdroj: LCG Auction (snímka obrazovky)

„Tento továrensky zapečatený exemplár z prvého vydania je vo výnimočnom stave. Na povrchu a okrajoch je prakticky bezchybný, továrenská pečať je čistá so správnymi detailmi švov a tesnosťou. Štítky na zadnej strane sú pod pečaťou správne neporušené. Všetko pôvodné – na tomto nie sú žiadne dodatočne predávané nálepky ani štítky UPC. Úplne nové, nikdy neaktivované. Zberatelia a investori by len ťažko hľadali lepší exemplár. Význam a vzácnosť tvoria víťazný vzorec pre tento horúci zberateľský predmet. Model A1203, objednávka MA712LL/A (8 GB), pravosť plne zaručená spoločnosťou LCG Auctions.“

Po 15 rokoch sa dá predať až 50x drahšie 

iPhone 2G aukcia
Zdroj: LCG Auction (snímka obrazovky)

Odborníci zo spoločnosti LCG očakávajú, že konečná cena za iPhone 2G v bezchybnom stave sa môže v roku 2022 vyšplhať ďaleko nad hranicu 30 000 dolárov (cca 30 770 €).

Ak sa pozrieme do aktuálneho cenníka automobilky Škoda, rýchlo zistíme, že základná verzia Superbu štartuje na úrovni 34 900 €. Cena by teda mohla byť vo finále rovnaká alebo dokonca ešte vyššia.

Škoda Superb
Zdroj: Škoda

Za zmienku tiež stojí, že pôvodný iPhone v 8 GB prevedení sa v čase uvedenia na trh predával za cenu 599 $. Celková nárast hodnoty teda môže byť až päťdesiatnásobný.

Otázne však zostáva, či sa to naozaj oplatí. Pokiaľ zariadenie nebolo celých 15 rokov vybalené a tým pádom ani zapnuté, je skoro isté, že už nikdy nebude fungovať bez zásahu servisu. Dôvodom je akumulátor, ktorý postupom času degradoval. Na vlastnej koži sa o tom nedávno presvedčil aj Petr Mára.

Na záver len chceme pripomenúť, že v rámci SvetApple sme spustili bazár, ktorý sa už pomaly napĺňa inzerátmi. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz. Potrvá vám to sotva niekoľko sekúnd a zároveň máte šancu, že váš inzerát budeme zdieľať na našich sociálnych sieťach. Sleduje nás dokopy viac ako 40 000 ľudí. Tak na čo ešte čakáte?

Prečítajte si tiež  Pozor: iPhone 14 Plus je v zľave. Nezmeškajte túto príležitosť (+ porovnanie s iPhone 14 Pro Max)

Instagram Banner

Môže ťa zaujímať
- Reklama -