Rusov, ktorí napadli Ukrajinu a rozpútali na nej území krvavú vojnu opúšťa jeden výrobca za druhým. V minulosti dali zbohom ruskému trhu firmy ako Apple, Samsung, Nokia či Ericsson. Po novom sa pridá ďalšia značka.

Je ňou tretí najväčší výrobca smartfónov na svete so sídlom v Číne. Pokiaľ sledujete toto odvetvie, pravdepodobne už viete, že hovoríme o spoločnosti Huawei.

Firma podľa portálu Huaweicentral podľa všetkého tiež nesúhlasí s vojnou na Ukrajine a preto začala postupne zastavovať svoje podnikanie v ruskom regióne. Teraz však dospela ku úplnému koncu na tomto trhu.

Spoločnosť napríklad prestala do Ruska dovážať všetky svoje produkty na čele so smartfónmi. Platí to aj pre tablety, notebooky či ďalšie zariadenia, ktoré má čínsky gigant v ponuke.

Technologický gigant dokonca pozastavil aj predaj mobilných základňových staníc na komunikačné účely v regióne. Miestni obyvatelia teda v budúcnosti môžu mať problém.

Firma robila pomalé kroky už od júna 2022

Smartfón od spoločnosti Huawei v modrej farbe
Zdroj: Unsplash / Kamil Kot

Huawei začal ustupovať z ruského trhu už od júna 2022. Najprv spoločnosť uzavrela svoje oficiálne predajne v regióne. Následne ukončila dodávky zariadení do federácie. Od tejto chvíle sa v krajine neuskutočňujú žiadne nové dodávateľské akcie.

PR manažérka Huawei Consumer Business Group – Maria Krivtsova novinárom uviedla, že o tejto záležitosti nemá žiadne informácie. Aj tak je ale podľa zahraničných zdrojov jasné, že Huawei sa z ruského na nejaký čas stiahne.

Na záver len chceme pripomenúť náš SvetApple bazár, v ktorom dnes nájdete viac ako 500 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz. Potrvá vám to sotva niekoľko sekúnd a zároveň máte šancu, že váš inzerát budeme zdieľať na našich sociálnych sieťach. Sleduje nás dokopy viac ako 40 000 ľudí. Tak na čo ešte čakáte?

Instagram Banner

Prečítajte si tiež  Rusko žaluje Apple za to, že v krajine zakázalo Apple Pay. Je to pritom absurdné
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
ZDROJSvetApple
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.