Spoločnosť Netflix sa v roku 2022 rozhodla, že uskutoční niekoľko zásadných zmien. Všetko to začalo v novembri, keď prišlo predplatné s reklamami, ktoré však zatiaľ nebolo spustené na Slovensku. V roku 2022 pribudli do streamovacej služby aj hry, čím chceli kompetentní osloviť viac používateľov. A ako sa zdá, začiatok roka 2023 prinesie ďalšiu novinku. Portál Thestreamable si všimol, že Netflix upravil ponuku predplatného.

Hľadáte kvalitný transparentný kryt pre svoj iPhone? Na Loopi.sk ho nájdete. V ponuke je za skvelú cenu a zaplatiť zaň môžete rýchlo a bezpečne cez Apple Pay. (reklama)

Po tom, čo sa v mnohých svetových krajinách začalo objavovať pri prvej registrácii nové predplatné s reklamami, niektorým používateľom to mohlo skomplikovať výber, nakoľko možnosti predplatného už neboli tri ale rovno štyri.

Podľa dnešných zistení Netflix zakročil a rozhodol sa z hlavnej ponuky v mnohých krajinách odstrániť azda najpopulárnejšiu možnosť Basic, ktorá stojí na Slovensku 7,99 € / mesačne a ponúka streamovanie v 720p (HD) kvalite bez akýchkoľvek reklám.

Predplatné Basic ale zo služby nezmizlo úplne, pretože sa dá stále aktivovať prostredníctvom odkazu „See all plans„, ktorý sa nachádza nižšie na oficiálnych stránkach Netflixu. Zahraničné médium konštatuje, že ide o snahu zvýšenia počtu aktivácii pre základné predplatné s reklamami, na ktorom dokáže platforma zarobiť viac peňazí.

Na Slovensku zatiaľ po starom. Zmeniť sa to ale môže kedykoľvek

Netflix slovensko
Zdroj: Unsplash / freestocks (úprava redakcie)

Dobrou správou je, že nová zmena sa zatiaľ nijako nedotýka Slovákov. V našej krajine má Netflix stále tri druhy predplatného, ktorých cena zostala rovnaká aj v roku 2023. Je to ale preto, lebo na Slovensku zatiaľ nefunguje dostupnejšie predplatné s reklamami, pričom je zrejme iba otázka času, kedy sa v našej krajine objaví.

Jeho cena by sa podľa odhadov mohla pohybovať medzi 4,99 € až 5,99 € / mesačne. Podobné peniaze sa za Netflix s reklamami platia v iných európskych krajinách, ako napríklad v Nemecku.

Ak by teda predplatné s reklamami prišlo aj do našich končín, pripraviť sa musíme na to, že z ponuky vyradí základné predplatné Basic a jeho voľba bude možná len cez špeciálny odkaz, prípadne bude úplne zrušené.

V takomto prípade by cena za streamovanie bez reklám stúpla, nakoľko používateľ by musel zvoliť drahšiu verziu predplatného za 9,99 € / mesačne. Jej hlavným benefitom je 1080p (FullHD) rozlíšenie a možnosť sledovania obsahu až na dvoch zariadeniach súčasne.

Prečítajte si tiež  AKTUÁLNE: Jeremy Clarkson končí a s ním aj The Grand Tour. Moderátor doplatil na svoje vyjadrenia. Uvidíme diel zo Slovenska?

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -