Podpora starších zariadení zo strany spoločnosti Apple býva v niektorých prípadoch neuveriteľná. Veď schválne, pamätáte si na to, ako ste niekoho videli používať iPhone 5S z roku 2013? Ani my nie a to sme s produktami od tohto výrobcu v každodennom kontakte. Každopádne sa však ešte stále nájde malé percento ľudí, ktorí za uplynulých desať rokov neinovovali svoj smartfón. Jednoducho to nepovažovali za potrebné.

Hľadáte kvalitný transparentný kryt pre svoj iPhone? Na Loopi.sk ho nájdete. V ponuke je za skvelú cenu a zaplatiť zaň môžete rýchlo a bezpečne cez Apple Pay. (reklama)

Takýto používatelia však už nemôžu očakávať, že ich operačný systém bude dostávať aktualizácie. Pre výrobcu sú to náklady, ktoré sa mu nikdy nevrátia.

Neplatí to však pri spoločnosti Apple. Tá naposledy aktualizovala iPhone 5S a novšie modely v septembri 2022. A aj keď sme si mysleli, že sa nič podobné už opakovať nebude, začiatkom roka 2023 zostávame milo prekvapení.

Firma totiž vydala ďalší update s označením iOS 12.5.7, ktorý okrem iPhonu 5S nainštalujete aj na oveľa rozšírenejší iPhone 6 a iPhone 6 Plus. Tieto smartfóny sa vyrábali od roku 2014 a zároveň ide o rovnaký rok, v ktorom sme založili portál SvetApple.sk – to len tak pre zaujímavosť.

Apple myslelo aj na staré Macy

MacBook Air
Zdroj: Unsplash / Maxim Hopman

Okrem iOS 12.5.7 navyše spoločnosť aktualizovala aj staršie počítače Mac a to prostredníctvom aktualizácie macOS 11.7.3. Aj tá sa dá nainštalovať skoro na všetky počítače, ktoré boli predstavené v roku 2013 alebo neskôr.

A čo vlastne tieto updaty riešia? Nie, staré produkty sa vďaka nim nedočkajú žiadnych nových funkcií. Povedzme si na rovinu, že to by bola spoločnosť Apple príliš štedrá.

Reklama

Na druhej strane však opravujú bugy, rôzne chyby a hlavne nedostatky zabezpečenia, ktoré sa týkajú napríklad aj nedávno vydaných systémov iOS 16.3, watchOS 9.3 a macOS Ventura 13.2.

V poznámkach ku týmto aktualizáciám sa uvádza, že obsahovali najmenej 14 rôznych bezpečnostných pochybení, ktoré mohli ohroziť používateľa. Je teda fajn, že Apple myslí aj na ľudí, ktorí majú desaťročné produkty. V technologickom svete ide o niečo nevídané.

Loopi reklama
Reklama

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Apple začalo predávať 128GB iPhone SE!
Môže ťa zaujímať
- Reklama -