Spoločnosť Huawei bola kedysi ašpirantom na najväčšieho výrobcu mobilných zariadení na svete. Tento čínsky výrobca dokonca na malú chvíľu obsadil prvú priečku prestížnych rebríčkov. Spoločnosť však v dôsledku reštrikcií zo strany americkej vlády utrpela extrémne straty. Súviselo s tým aj odstrihnutie prístupu ku Google službám v operačnom systéme Android, ktorý sa nachádzal v jej zariadeniach. Až teraz sa ale ukazuje, aké vážne to vo výsledku bolo. Téme sa venoval portál Huaweicentral.

Podľa odhadov stratilo Huawei globálne až 80 miliónov zo svojich pôvodných zákazníkov, čo je vcelku extrémne číslo. Ku všetkému sa teraz vyjadril na nedávnom investičnom stretnutí spoločnosti Xiaomi aj predseda predstavenstva Lu Weibing. Ten si do svojho konkurenta pomerne silno kopol, pričom spomenul, kde skončila väčšina klientov.

Podľa slov Weibinga malo prejsť až 50 miliónov z nich práve na zariadenia, ktoré vyrobila spoločnosť Xiaomi. Tie sú taktiež po technickej stránke veľmi vyspelé a s Huawei majú spoločného menovateľa – relatívne nízku cenu.

Ďalších 20 miliónov zákazníkov mala potom prebrať spoločnosť Apple so svojim iPhonom, čo vzhľadom na jeho aktuálnu popularitu možno aj sedí. Čoraz viac ľudí z konkurenčných platforiem prechádza na iOS a späť sa vrátiť nechce.

Aj tento článok vznikol vďaka e-shopu Loopi.sk, kde nájdete kvalitné kryty pre váš iPhone ale aj iné Apple produkty. Vybavenie objednávky je veľmi rýchle a platiť môžete samozrejme aj cez Apple Pay (reklama)

Na záver tu máme ešte posledných 10 miliónov zákazníkov, ktorí si mali obľúbiť ďalšie čínske smartfóny, tentokrát od spoločnosti Honor, ktorú až do roku 2020 vlastnilo práve tvrdo sankcionované Huawei.

Huawei sa stále viac prepadá do zabudnutia 

Ako dopĺňa česká Smartmania, spoločnosť Huawei zažíva od mája 2019 výrazný pokles predaja mobilných zariadení. Spoločnosť Statista vyrátala, že len v prvom štvrťroku 2019 stratila 18 až 19 percentný podiel na predajoch v Európe.

Loopi
REKLAMA

V roku 2021 predstavoval tento podieľ podľa dostupných dát už iba 4 % a neskôr sa dokonca predaje zmenšili len na 1 %. Uvidíme, ako sa bude celá situácia vyvíjať ďalej.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Na Apple TV+ dorazil nádherný dokumentárny seriál Prehistoric Planet. Neuveríte, že vznikol v počítači
Môže ťa zaujímať
- Reklama -