Tešíte sa na iPhone 15 Pro od spoločnosti Apple? Máme pre vás fantastickú správu. Hoci toto zariadenie príde na trh až niekedy v septembri 2023, už dnes unikol jeho dizajn na internet. Za všetkým stojí portál 9to5mac, ktorý získal exkluzívne informácie o finálnych tvaroch zariadenia od nemenovaného výrobcu príslušenstva. Na základe CAD údajov vznikli rendery, ktoré dal dokopy známy dizajnér a autor konceptov Ian Zelbo.

Aj keď sa vám to môže zdať trochu „okaté“, podobné CAD súbory dáva spoločnosť Apple továrňam v Ázii celé mesiace pred tým, ako uvedie na trh nové zariadenia. Vďaka tomu dokáže firma zabezpečiť, že v čase uvedenia na trh bude pre konkrétne výrobky v predaji dostatok príslušenstva. Je dôležité zdôrazniť, že CAD súbory sú veľmi presné z hľadiska rozmerov aj dizajnu, nakoľko práve podľa nich môžu továrne navrhovať a vyrábať kryty, ochranné sklá, sklá na kamery a ďalšie produkty. Inými slovami, to čo dnes uniklo na internet je skoro určite iPhone 15 Pro.

Ako dodáva 9to5mac, zariadenie bude vyzerať podobne, ako tohtoročná vlajková loď no v niektorých detailoch sa zmení. Azda najdôležitejšou novinkou bude výmena Lightning konektora za USB-C, ktorý môžeme vidieť aj na samotných vizualizáciách. Je totiž o niečo väčší.

iPhone 15 Pro únik: Pohľad zospodu (USB-C konektor a väčšie kamery)
Zdroj: 9to5mac / Ian Zelbo

Na druhej strane však existuje vysoká pravdepodobnosť, že spoločnosť Apple zachová certifikáciu konektora v rámci programu MFi, takže ak si nekúpite originálne príslušenstvo (alebo príslušenstvo schválené výrobcom), môže sa stať, že niektoré funkcie nebudú podporované.

iPhone 15 bude mať skutočne zaoblené hrany a obrovské fotoaparáty 

Medzi hlavné dizajnové zmeny, s ktorými príde v roku 2023 iPhone 15 bude patriť jeho prepracovaný hliníkový alebo oceľový rám. Ten by už nemal mať ostré ale jemne zaoblené hrany, vrátane mierne zakriveného skla, ktoré bude vyzerať podobne, ako na inteligentných hodinkách Apple Watch Series 7 alebo Series 8. Spoločnosť Apple si od tohto riešenia sľubuje lepšiu ergonómiu. iPhone 15 by sa mal o čosi pohodlnejšie držať v ruke.

iPhone 15 Pro únik: Pohľad zospodu (dizajn so zaoblenými hranami a obrovskými fotoaparátmi)
Zdroj: 9to5mac / Ian Zelbo

Aby toho nebolo málo, zariadenie bude mať aj oveľa väčšie fotoaparáty na zadnej strane. Pri pohľade z profilu je jasné, aký bude systém zadných šošoviek neuveriteľne mohutný. Naznačuje to teda, že tu firma použije ešte sofistikovanejšie technológie, ako v iPhone 14 Pro. 9to5mac poznamená, že pôjde najmä o väčšie snímače. Možno sa tu ale skrýva aj periskopický objektív. Kto vie…

Tlačidlá v iPhone 15 prejdu najväčšou zmenou od roku 2007. Zákazníkom sa to však nemusí páčiť

iPhone 15 Pro únik: Pohľad zospodu (Detailný pohľad na tlačidlá)
Zdroj: 9to5mac / Ian Zelbo

Pokiaľ sa zameriame na bok zariadenia, môžeme si všimnú otvory, ktoré sú tu k dispozícii pre „kolískové“ ovládače hlasitosti. V praxi to znamená, že zatiaľ čo má iPhone 14 Pro dve samostatné tlačidlá, nástupca by mohol mať k dispozícii len jedno spoločné tlačidlo rovnako, ako to bolo pri iPhone 2G – 3GS (2007 – 2009).

Prečítajte si tiež  Základný iPhone 12 bude menší ako aktuálny iPhone SE 2. generácie.

Aj tento článok vznikol vďaka e-shopu Loopi.sk, kde nájdete kvalitné kryty pre váš iPhone ale aj iné Apple produkty. Vybavenie objednávky je veľmi rýchle a platiť môžete samozrejme aj cez Apple Pay (reklama)

9to5Mac tiež zdôrazňuje, že hoci to z renderov nie je úplne jasné, otvory pre tlačidlá sú pomerne nezvyčajné a pôsobia skôr ako príprava pre kapacitné a nie fyzické komponenty. O tom, že zvuk či zamykanie iPhonu 15 Pro budeme ovládať dotykom a nie skutočným kliknutím, sa hovorí už niekoľko mesiacov. Táto fáma však až teraz naberá skutočné „kontúry“.

Rovnako tak by kapacitné mohlo byť aj tlačidlo na rýchle vypnutie / zapnutie hlasitosti. Má totiž o niečo menší a oblejší tvar, čo je dosť nezvyčajné.

Menšie telo s tenšími rámčekmi okolo displeja 

Hoci únik nešpecifikuje žiadne bližšie podrobnosti, CAD súbory naznačujú, že iPhone 15 Pro bude o niečo menší, ako iPhone 14 Pro. V praxi však pôjde o zanedbateľný rozdiel, ktorý si väčšina zákazníkov ani nevšimne.

Pomerne výraznou zmenou, o ktorej sme písali len nedávno, však prejdú rámčeky okolo samotného displeja. Práve tie sú už dnes extrémne tenké no zdá sa, že spoločnosť chce ich hrúbku zredukovať ešte významnejším spôsobom. Pravdepodobne padnú nové rekordy.

Loopi
REKLAMA

Čo sa týka prvku Dynamic Island, ten vyzerá, že má rovnakú veľkosť, ako v iPhone 14 Pro. Na druhej strane však nikto neočakával, že by sa po jednom roku používania zmenil. Apple si necháva na podobné vylepšenia oveľa viac času.

iPhone 15 Pro únik: Pohľad spredu (displej + porovnanie iPhon 14 Pro)
Zdroj: 9to5mac / Ian Zelbo

Portál 9to5mac, ktorý môžeme označiť za vysoko dôveryhodný na záver dodáva, že samotné rendery sú založené len na ranných CAD modeloch a preto nemusia odrážať všetky skutočné aspekty výsledného dizajnu iPhonu 15 Pro, ktorý spoločnosť Apple predstaví v roku 2023.

Každopádne však môžu slúžiť aspoň na veľmi presnú predstavu o tom, na čo sa môžeme v blízkej budúcnosti tešiť. Pozrite si všetky rendery a napíšte nám do komentára, ako sa vám aktualizácia páči. Tešíme sa na všetky vaše postrehy a názory.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -