Spoločnosť Apple vydala v pondelok novú verziu operačného systému iOS 16.6, ktorá je aktuálne dostupná pre všetkých používateľov s podporovanými zariadeniami. A aj keď majú mnohí fanúšikovia značky k updatom „ležérny“ prístup, v tomto prípade sa neoplatí vôbec nič podceňovať. Portál Macrumors vysvetľuje prečo.

Spoločnosť Apple totiž ku svojej novej aktualizácii priložila aj špeciálny dokument, v ktorom vysvetľuje podrobnosti. Podľa technologického giganta obsahoval operačný systém iOS 16.6 a združené systémy viacero bezpečnostných chýb, ktoré boli aktívne zneužívané hackermi. Znamená teda, že ak máte nainštalovanú akúkoľvek staršiu verziu, vystavujete sa riziku spojeného s problémami.

Apple konkrétne hovorí o celkovo šestnástich bezpečnostných chybách, z ktorých sa hackerom podarilo určite zneužívať aspoň dve z nich.

Problémy sa navyše objavovali aj v starších operačných systémoch iOS 15.7.8, iPadOS 15.7.8, macOS Monterey 12.6.8 a macOS Big Sur 11.7.9. Presne preto Apple v pondelok vydalo samostatné aktualizácie aj pre tieto verzie.

iPhone nemá zadné vrátka, no aktualizovať ho treba 

iPhone 14 Pro Max
Zdroj: Unsplash / Thai Nguyen

Netreba pri tom zabúdať, že spoločnosť Apple maximálne dbá na bezpečnosť svojich používateľov a nedovolí dokonca ani vládnym agentúram, aby sa vám hrabali v iPhone. Jej zariadenia totiž nemajú žiadne zadné vrátka.

Problém je však v tom, že ide o komplexné operačné systémy, ktoré sú skoro dokonalé, no sem tam sa podarí kybernetickým zločincom objaviť nejakú tu „štrbinu“, cez ktorú sa dostanú ku vašim dátam.

Ak teda chcete mať 100 % istotu, že ku vašim kontaktom, fotkám, osobným dokumentom či správam nemá nikto iný prístup, s aktualizáciou určite neváhajte.

Loopi Eco Case
Reklama

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Windows 11 si začne rozumieť s iPhonom. Tešiť sa môžete na podporu iMessage
Môže ťa zaujímať
- Reklama -