Podvodníci bez chrbtovej kosti sa postarali o ďalší nechutný podvod. Ako informuje portál Teraz.sk (na základe správy TASR), 52-ročná žena z Humenného bola okradnutá o takmer 20 000 €. Ako informuje hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, stačila na to jedna základná chyba.

Všetko to začalo u neznámej osoby, ktorá oslovila ženu s tým, že jej vloží peniaze na účet. Humenčanka preto neváhala a osobe vydala svoje osobné údaje ku bankovým účtom. Netrvalo dlho a práve z týchto účtov bolo uskutočnených bez jej vedomia a súhlasu niekoľko finančných prevodov. Páchateľ si veľmi slušne prilepšil a žene spôsobil obrovské problémy.

Na prvom účte vznikol žene dlh vo výške 4 800 €, zatiaľ čo na druhom účte to bolo až 9 900 €. Týmto však konanie podvodníka neskončilo. Keďže poznal osobné údaje poškodenej osoby, nezákonným spôsobom ich využil k tomu, aby uzatvoril zmluvu o pôžičke vo výške až 5 000 €. Suma sumárom, celková škoda za jeho vyčíňanie dosiahla hranicu 19 700 €

Loopi Eco Case
Reklama

Voči neznámemu páchateľovi už bolo začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku spáchaného v súbehu s trestným činom podvodu. V správe sa síce nespomína, akým spôsobom žena prišla o peniaze, no pokiaľ pochádzal podvodník zo zahraničia, je žiaľ veľmi nepravdepodobné, že by sa ku svojim peniazom ešte mala šancu dostať.

Veď len nedávno sme informovali o prípade Slovenky, ktorá poslala falošnému vojakovi neuveriteľných 50 tisíc eur. Správa prišla paradoxne iba pár dní po tom, čo iná Slovenska naletela falošnému lekárovi, ktorý si týmto spôsobom prilepšil o 30 tisíc eur.

Pokiaľ teda poznáte staršie osoby, ktoré sú poväčšine osamelé, upozornite ich na to, aby si na podobné prípady dávali veľký pozor. Profily, ktoré vyzerajú až príliš neuveriteľne v 99 % aj neuveriteľné sú. Podvodníci presne vedia, ako zaútočiť na city a emócie a vďaka tomu sa dostávajú ku tisíckam eur. Nebyť príliš dôverčivý sa v tomto prípade vypláca!

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Aktuálne: App Store a Apple Music čelia výpadkom. Môže sa to týkať aj Slovenska
Môže ťa zaujímať
- Reklama -