Nie každý potrebuje najnovší a najdrahší iPhone 14 Pro Max. Je to síce fajn pocit vlastniť ten najmodernejší kúsok spotrebnej elektroniky od spoločnosti Apple, ale v rámci každodenného použitia ide v prípade väčšiny majiteľov o prežitok. Dobre totiž môže stále poslúžiť aj taký iPhone 13, ktorý teraz kúpite v zľave za fantastickú cenu. Má všetko, čo od neho budete potrebovať.

Začať by sme mohli prémiovo spracovaným dizajnom, ktorý kombinuje hliníkový rám a sklenenú zadnú časť. Na displeji sa dokonca nachádza špeciálna ochrana Ceramic Shield, vďaka čomu sa tak ľahko nerozbije. A keď už sme pri ňom, 6,1″ OLED zobrazovacia jednotka má vysoké rozlíšenie 2532 × 1170 pixelov a jas až na úrovni 800, respektíve 1200 nitov (HDR). Pri pohľade na hardvér poteší aj výkonný procesor A15 Bionic s podporou 5G, ktorý sa nachádza v jemnej vylepšenej verzii aj v nástupcovi. Čip má 6-jadier CPU, 5-jadier GPU a 4 GB RAM. Základná pamäť pičíta so 128 GB.

Čo sa týka ceny, zariadenie si ju drží od roku 2021 prakticky na rovnakej úrovni, pretože Apple v Európe zdražovalo a iPhone 13 v dôsledku toho nijako nezlacnel. V bežnom predaji zaň teda zaplatíte 899 €, avšak po kliknutí na tento odkaz zobrazíte inzeráty, kde sa predáva už za 696 €. Na iPhone 13 sa dá krásne ušetriť, čo je jeho veľký benefit.

Zdroj: YouTube / Cambo Report / HUDAKOV (úprava redakcie)

Telefón sa môže pochváliť aj veľkým akumulátorom s kapacitou až 3 227 mAh, ktorý vďaka OLED displeju a úspornému čipu A15 Bionic dokáže vydržať pokojne aj 2 dni na jedno nabitie. Samozrejmosťou je podpora rýchleho 20 W nabíjania cez kábel, 15 W bezdrôtového nabíjania cez MagSafe, alebo 7,5 W bezdrôtového nabíjania cez Qi podložky.

iPhone 13 krásne fotí a vydrží vám dlhé roky 

Okrem iného sa majiteľ môže tešiť aj na špičkové zadné fotoaparáty (širokouhlý a ultraširokouhlý) s rozlíšením 12 Mpx, ktoré už ponúkajú skoro dokonalú stabilizáciu na úrovni senzora (Sensor-Shift).

iPhone 13 dokáže natáčať 4K zábery pri 60 FPS a poteší vás tiež pôsobivý filmový režim, či spomalené videá pri 1080p a 240 FPS. Zabudnúť nemôžeme ani na podporu vynikajúceho nočného režimu, vďaka ktorému nebudete potrebovať používať blesk.

Zdroj: Unsplash / Karol Smoczynski / Vựa Táo (úprava redakcie)

Čo z toho teda vyplýva? Nie, iPhone 13 nie je ten najnovší model od Apple a ani sa tak netvári. Na druhej strane je skoro rovnaký, ako jeho nástupca iPhone 14 a po technologickej stránke dostatočne vybavený na to, aby vám verne slúžil ešte aspoň 3 – 4 roky s najnovšími aktualizáciami softvéru iOS.

Prečítajte si tiež  iPhone 16 dostane ďalšie tlačidlo: Stačilo by pritom zdokonaliť to, ktoré už máme k dispozícii

Vďaka výkonnému čipu je dokonalo rýchly, vďaka špičkovej optike vám zachytí nádherné fotografie a videá a veľký akumulátor zabezpečí perfektnú výdrž batérie na jedno nabitie. Čo viac si teda priať? Možno už len niečo menšie a Apple má na to samozrejme recept.

iPhone 13 mini je menší a lacnejší 

iPhone 13 mini
Zdroj: YouTube / Tim Schofield

Kúpiť si totiž môžete aj úplne rovnaký, len trochu menší iPhone 13 mini s 5,4″ displejom, ktorý je po hardvérovej stránke prakticky rovnaký. Jediný rozdiel je vo veľkosti akumulátora, ktorý má kvôli menšiemu telu „len“ 2 446 mAh. Aj tak ale poskytuje minimálne celodennú výdrž batérie.

Štandardná cena za iPhone 13 mini štartuje na 799 €, avšak po kliknutí na tento odkaz ho zoženiete už od 626 €, vďaka čomu ho taktiež môžeme označiť za mimoriadne dostupný. To, ktoré zariadenie si ale z tejto dvojice vyberiete nechávame samozrejme na vás.

Hľadáte nové Apple zariadenie? Skontrolujte náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple produkty. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -