Spoločnosť Apple predstavila iPhone 15 s podporou USB-C kábla a rovnako týmto štandardom vybavila aj ďalšie zariadenia, ktoré má už dlhú dobu v ponuke. Konektoru USB-C sa preto nevyhli klasické káblové slúchadlá EarPods, ktoré firma po prvýkrát predstavila v roku 2012 s príchodom iPhonu 5 a v balení sa nachádzali až do roku 2020, kedy ich Apple z krabíc navždy odstránilo spolu s 18 W nabíjacím adaptérom.

Samotné slúchadlá boli pôvodne dodávané s 3,5 mm jack konektorom, no neskôr, keď ho Apple v roku 2016 z iPhonu odstránilo prešli na univerzálnejší konektor Lightning. A hoci EarPods už tri roky nie sú v balení iPhonov, firma ich stále ponúka zákazníkom, ktorí nevyžadujú bezdrôtové AirPods, ktoré sa štandardne predávajú za 159 €, avšak vy ich môžete po kliknutí na tento odkaz získať od 119 €. EarPods sú neporovnateľne lacnejšie a aj aktualizovaný USB-C model sa štandardne predáva za dostupných 19 €. Prečo je však taký zaujímavý?

Na túto otázku nám odpovedal portál 9to5mac, ktorý informoval o najnovšom teste japonského magazínu MacOtakara. Tým sa už nové EarPods s USB-C konektorom dostali do rúk na test a v priebehu niekoľkých desiatok minút zistili, že aj keď ide o tie najzákladnejšie slúchadlá od Apple, poslucháči si na nich môžu užiť podporu bezstratového prehrávanie zvuku, ktoré funguje s Apple Music.

EarPods s podporou bezstratového zvuku 

EarPods bezstratový zvuk
Zdroj: Unsplash / simerpreet singh

EarPods s USB-C konektorom majú konkrétne podporu 16bit/44,1 kHz až 24bit/48 kHz vrátane kompatibility s bezstratovým zvukom, čo je pri takto dostupnom produkte a najmä od spoločnosti Apple až nečakané prekvapenie.

Platí to najmä v prípade, keď si človek uvedomí, že bezstratové prehrávanie podporujú iba najnovšie AirPods Pro 2. generácie s USB-C konektorom, pričom aj to má byť k dispozícii výhradne v spolupráci s revolučnou náhlavnou súpravou Apple Vision Pro, ktorú bude firma na Slovensku predávať za cenu presahujúcu 4 000 €. Viac sme sa tejto téme venovali v tomto článku.

Rovnako ho nájdete aj v nových bezdrôtových slúchadlách Beats Stduio Pro, ktoré vedia práve cez USB-C preniesť kvalitnejší a čistejší zvuk. Ich cena však nie je 19 €, ale na Slovensku štartujú po kliknutí na tento odkaz od 394,9 €. Ide o pätnásťnásobne drahšie zariadenie.

Na záver už iba môžeme skonštatovať, že bezstratové prehrávanie zvuku dnes nemá k dispozícii dokonca ani vlajková loď ponuky a to náhlavné AirPods Max, ktoré sú bežne v ponuke za extrémnych 629 €, avšak dnes ich po kliknutí na tento odkaz kúpte od 520 €. Problémom týchto slúchadiel totiž je, že ešte nepodporujú konektor USB-C ale iba Lightning, ktorý zrejme celú funkciu obmedzuje.

AirPods 2, AirPods Max a AirPods Pro v zľave
Zdroj: Unsplash / Akhil Yerabati

Fanúšikov kvalitného zvuku však možno potešíme informáciou, že AirPods Max by mali prísť v prepracovanej verzii už čoskoro – pravdepodobne do konca roka 2023. Nechajme sa teda prekvapiť, či to spoločnosť Apple do decembra stihne a či tu naozaj zavedie aj populárne Lossless Audio. Ak by to však nespravila, riskovala by znížený záujem…

Spoločnosť Apple na evente Wonderlust predstavila celú nádielku nových produktov. Neukázal sa tu iba nový iPhone 15 v štyroch samostatných verziách, ale aj Apple Watch Series 9 či Apple Watch Ultra 2. generácie. Pokiaľ si chcete prečítať všetko o tejto konferencií, nájdete to na tomto odkaze.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -