Spoločnosť Apple na začiatku týždňa vydala operačný systém iOS 17 pre všetkých používateľov a dokonca už stihla sprístupniť aj prvú opravnú aktualizáciu. Ak ste však v novinkách očakávali nové Emoji ikony, tak vás veľmi sklameme. Tie tú zatiaľ prítomné nie sú.

Dôvodom je fakt, že konzorcium Unicode, ktoré za Emoji ikonami stojí, schválilo len v týchto dňoch nové znaky, ktoré sa začnú do smartfónov implementovať v priebehu roka 2024. Konkrétne ide o verziu Unicode 15.1, v rámci ktorej sa používatelia môžu tešiť na znaky, ako fénix, limetka, hríb a ďalšie. Unicode tiež pridal štyri nové kombinácie rodín a aktualizoval šesť Emoji s ľudmi.

Zaujímavé je, že aj keď aktualizácie Emoji bývajú zo strany spoločnosti Unicode pomerne veľké, pri verzii 15.1 to celkom neplatí. Aktualizácia prináša len niekoľko nových znakov a aj z tých sú viaceré určené výhradne pre čínsky trh. A ak si chcete novinky už vyskúšať, budete si ešte musieť niekoľko mesiacov počkať.

Predtým, ako totiž budú dostupné pre iPhone, iPad alebo Mac ich musí schváliť ešte aj spoločnosť Apple a to môže trvať pokojne aj niekoľko mesiacov.

Emoji pre iPhone 2024
Zdroj: EmojiPedia

Uvidíme teda, ako to dopadne pri iOS 17, no pri tohtoročnom operačnom systéme boli nové Emoji k dispozícii až v rámci veľkej aktualizácie iSO 16.4, ktorá vyšla začiatkom roka 2023.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  iOS 14.5 dostane 217 nových Emoji ikoniek
Môže ťa zaujímať
- Reklama -