Aj keď sa zameriava predovšetkým na náročnejšiu klientelu, spoločnosť Apple dnes patrí medzi najväčších výrobcov počítačov na svete. Jedným z najúspešnejších modelov je aj MacBook Air M2, ktorý prišiel na trh minulý rok a veľmi dobre sa mu darí napríklad aj u nás na Slovensku. Teraz ho navyše viete získať v zľave za extrémne výhodnú cenu, vďaka čomu ušetríte stovky eur. Ľutovať to určite nebudete.

MacBook Air M2 má jemne zaoblený dizajn a okrem USB-C konektora podporuje aj nabíjanie cez modernizovaný MagSafe. Jeho displej zostal verný 13″ uhlopriečke, no tá dostala tenšie rámiky a výrez pre prednú kameru vo vrchnej časti. Vysoké rozlíšenie činí 2560 x 1664 pixelov a spolu s jasom až 500 nitov sa postará o perfektné zobrazenie prakticky čohokoľvek. Tým najdôležitejším je tu, ale určite 5 nm procesor M2, ktorý sa spolieha na desať-jadrové GPU, osem-jadrové CPU a 8 GB RAM. Nech mu dáte za úlohu akýkoľvek proces, poväčšine ho vyrieši bez najmenšieho zaváhania.

No a cena? Tá je teraz veľmi výhodná. MacBook Air M2 sa v čase uvedenia na trh predával v základe o 1 499 €, čo bolo vzhľadom na to, že ide v podstate o „entry level“ model pomerne dosť peňazí. Dnes je však situácia iná a počítač kúpite po kliknutí na tento odkaz už za 1 174 €. Vzhľadom na všetko, čo sme napísali vyššie je to určite veľmi dobrý deal.

Netreba pri tom totiž zabúdať, že MacBook Air M2 exceluje aj v oblasti výdrže batérie, kde zvláda fungovať neuveriteľných 18 hodín na jedno nabitie.

Taktiež je jeho veľkou výhodou prítomnosť odomykania cez Touch ID či štvorica reproduktorov, ktoré vzhľadom na rozmery a váhu tohto počítača, ktorá len tak mimochodom dosahuje iba 1,24 kg hrajú veľmi obstojne.

Apple má aj MacBook Air 15″. Taktiež sa dá kúpiť v zľave 

Zdroj: YouTube / Kyle Erickson

A ak by vám to predsa len nestačilo a hľadáte niečo väčšie, spoločnosť Apple v roku 2023 tak trochu zmenila hru. MacBook Air totiž predstavila aj vo väčšej 15″ verzii, pričom v ňom zanechala podobné hardvérové komponenty.

Snáď jediným rozdielom okrem väčšieho displeja je prítomnosť šiestich reproduktorov, ktoré vám poskytnú ešte kvalitnejší zvukový zážitok. No a cena? MacBook Air 15″ sa v základnom prevedení štandardne predáva za 1 599 € avšak vy ho po kliknutí na tento odkaz kúpite už za 1 419 €.

V porovnaní s menšou 13″ verziou je to síce relatívne mastný príplatok, no spoločnosť Apple aktuálne nemá v ponuke nič dostupnejšie s 15″ displejom a tak sa s tým prípadní záujemcovia žiaľ musia zmieriť. Pre ktorý model sa rozhodnete vy?

Prečítajte si tiež  Apple vydalo aktualizáciu iOS 16.5.1 (a). Prečo sa nedá nainštalovať?

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -