Nedávny únik informácií potvrdzuje predchádzajúce špekulácie o pripravovanom iPhone 16. Podľa makiet sa skutočne dočkáme zmeny v dizajne zadného fotoaparátu, ktorý sa po niekoľkých generáciách vráti k vizuálu s vertikálnym umiestnením zadných šošoviek. Nový modelový rad sa naviac predvedie aj v úplne nových farebných variantoch.

Podľa uniknutých informácií by mal iPhone 16 a jeho väčší brat, ktorým je iPhone 16 Plus prísť na trh až v siedmich farbách (dnešný únik ich však zachytáva iba päť). Novinkou bude aj zelená farba, ktorú Apple tradične nezvykne ponúkať pre svoje smartfóny.

iPhone 16 prinesie nové farby a zmenený dizajn fotoaparátu

Tieto informácie pochádzajú od známeho leakera Sonnyho Dicksona, ktorý na seba už v minulosti upútal pozornosť presnými únikmi o pripravovaných Apple produktoch. V najnovšom príspevku na sieti X predstavil celý rad iPhone 16, pričom zdôraznil nové farebné možnosti a zmeny v dizajne fotoaparátu.

iPhone 16 maketa
Zdroj: X / Sonny Dickinson

Makety, ktoré Dickson odhalil, naznačujú, že nadchádzajúce modely iPhone 16 a iPhone 16 Plus sa predstavia v nasledujúcich farbách:

  • Biela
  • Čierna
  • Modrá
  • Zelená
  • Ružová

Je zaujímavé, že fialová farba, o ktorej sa pôvodne špekulovalo, v tomto úniku chýba. Či sa fialová nakoniec dostane do finálnej ponuky zatiaľ zostáva nejasné.

iPhone X vs iPhone 16
Zdroj: The Apple Hub / X

Okrem farebných možností tento únik potvrdzuje aj významnú zmenu v dizajne fotoaparátu. iPhone 16 a iPhone 16 Plus majú mať prepracované vertikálne usporiadanie objektívov. Apple sa takpovediac vráti ku koreňom, keďže podobný dizajn použil už v prípade iPhonu X a XS.

Ak vás zaujímajú všetky novinky týkajúce sa modelového radu iPhone 16, určite si nenechajte ujsť náš článok, v ktorom sme podrobne zhrnuli všetky podstatné informácie o nadchádzajúcich jablkových smartfónoch.

Prečítajte si tiež  iPhone 16 sa nikdy neprehreje. Apple urobil dôležitú zmenu

Hľadáte nové Apple zariadenie? Skontrolujte náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple produkty. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -