Čínska spoločnosť Realme, ktorá sa vo svete preslávila svojimi inovatívnymi technologickými postupmi opäť vzbudila pozornosť svojím najnovším oznámením o pripravovanom predstavení 300W nabíjacej technológie, ktorá by mala byť dostupná v smartfónoch budúcnosti.

Ako informuje Gsmarena, tento „technologický prelom„, ktorý bude odhalený 14. augusta v Číne, nasleduje po februárovej premiére 240W rýchlonabíjania, ktorým Realme už v tom čase dokázal posunúť hranice. Druhým dychom ale treba dodať, že je nepravdepodobné, že túto novinku uvidíme v krátkom čase po predstavení aj v prvých mobilných zariadeniach. Jej vývoj zrejme ešte chvíľu potrvá.

Xiaomi Redmi už skôr ohlásil podobnú technológiu, ktorá mala nabiť telefón z 0 na 100 % za menej ako päť minút. Avšak, ani takmer 18 mesiacov po jej predstavení sme ju zatiaľ nemali možnosť vyskúšať v žiadnom komerčne dostupnom zariadení.

Realme už dnes dokáže nabiť smartfón z 0 – 100 % za cca 11 minút

Realme GT NEO 5
Zdroj: Realme

Na druhej strane, Realme sa podarilo uviesť na trh smartfón GT Neo 5, ktorý s 240W nabíjaním sľuboval nabitie z 0 % na 100 % za menej ako 10 minút.

Testy Gsmarena ukázali, že tento čas bolo takmer možné dosiahnuť. Konkrétne dosiahli 11 minút a 16 sekúnd, čo je fantastický výsledok. Ak by ste na takýto čas dali nabíjať iPhone, doplnili by ste si možno 10 % batérie, no určite nie 100 %…

iPhone 15 Pro Max má 11-krát pomalšie nabíjanie 

Zdroj: Unsplash / Thai Nguyen / Mac Care (úprava redakcie)

Len pre doplnenie, iPhone 15 Pro Max môže ponúknuť maximálny nabíjací výkon na úrovni cca 27 W (podľa testov). Znamená to teda, že Realme túto hranicu posunie možno až jedenásťnásobne.

Otázne však zostáva, čo takéto rýchlosti nabíjania urobia s akumulátorom a jeho životnosť. Ako iste viete, rýchle nabíjanie spolu s vysokými teplotami, ktoré sú počas neho nevyhnutné spoločne urýchľujú degradáciu akumulátorov. Nechajme sa teda prekvapiť.

Všetko sa nám ukáže na 828 Realme Fan Festival

Na záver už iba dodáme, že Realme sa týmto krokom pripravuje na svoj každoročný 828 Realme Fan Festival, ktorý oslavuje dátum vzniku značky (28. august).

Tento dátum je pre spoločnosť špeciálny, a preto je logické, že práve v tomto období predstaví jednu z najväčších noviniek tohto roka. Avšak otázkou zostáva, kedy sa táto technológia dostane aj do našich rúk a aké reálne výhody prinesie bežným používateľom.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Apple TV+ odvysiela film "The Banker". Vieme kedy.
Môže ťa zaujímať
- Reklama -