Spoločnosť Apple nám už o necelý mesiac predstaví úplne nový iPhone 16, ktorý príde v štyroch samostatných verziách a ponúkne zaujímavé technologické novinky. Dôležité je však aj to, že tento model sa bude od predošlého iPhonu 13, iPhonu 14 a iPhonu 15 konečne výraznejšie líšiť.

Apple konkrétne prepracuje zadný kamerový modul, ktorý sa už nebude nachádzať vo štvorci, ale šošovky budú umiestnené vertikálne pod sebou. Oba snímače by mohli dostať rozlíšenie až 48 Mpx, takže zábery na ultraširokouhlý objektív budú ešte detailnejšie. A stále to nie je všetko. iPhone 16 bude naďalej vyrobený z hliníka a ponúkne matnú zadnú sklenenú časť.

Zariadenie sa predstaví v nových farebných prevedeniach, ktoré sme bližšie ukázali v tomto článku. Dnes sa však môžete pozrieť na zábery, ktoré iPhone 16 ukazujú v obľúbenej čiernej a tiež bielej farbe. Zverejnil ich leaker Majin Bu na sociálnej sieti X.

iPhone 16 čierna
Zdroj: Majin Bu / X
iPhone 16 biela
Zdroj: Majin Bu / X

Ako je možné, že sa už pozeráme na iPhone 16?

Ak sa teraz pýtate, ako je možné, že už sa pozeráme na iPhone 16, odpoveď je pomerne jednoduchá. Hoci samotné zariadenia na internet neunikli, do online sveta sa dostali aspoň špeciálne makety, ktoré boli vyrobené špeciálne pre výrobcov príslušenstva a krytov z Číny. Tie vznikli na základe CAD schém a po stránke dizajnu by mali byť 1:1.

Líšiť sa môžu miernymi zmenami v odtieňoch farieb, ktoré Apple zvykne na poslednú chvíľu dolaďovať. Zatiaľ čo samotné makety môžu pochádzať zo začiatku roka, Apple posledné zmeny pri iPhone 16 môže aplikovať do praxe pokojne aj v máji či júni.

Každopádne pri bielej aj čiernej farbe je veľmi malá pravdepodobnosť, že bude vyzerať úplne ináč ako na fotke. Ak si teda plánujete tento model zaobstarať, veľa odlišností od neho už nečakajte.

Hľadáte nové Apple zariadenie? Skontrolujte náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple produkty. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Nefalšovaná radosť ľudí v Apple Store
Môže ťa zaujímať
- Reklama -