Po konferencii It’s Glowtime, na ktorej sme videli nový iPhone 16, hodinky Apple Watch Series 10 a nové modely AirPods sa môžeme tešiť ešte na jednu udalosť. Spoločnosť Apple by už o mesiac mala usporiadať ďalšiu konferenciu, ktorú venuje novým počítačom Mac a iPadom.

Medzi očakávanými zariadeniami by nemali chýbať ani nové modely 14″ a 16″ MacBookov Pro. Už dlhšie sa povráva o tom, že Apple plánuje v rámci tejto modelovej rady prechod na OLED displeje. Táto zmena nielenže nedorazí v tomto roku, no ani v tom nasledujúcom.

Prechod na OLED displeje v MacBookoch Pro sa odkladá

Zdroje z dodávateľského reťazca spolu s analytikom displejov Rossom Youngom v novej správe predpovedajú, že modely MacBook Pro budú ešte aj v roku 2025 pokračovať v používaní mini-LED displejov.

Modernizácia v podobe OLED displejov prinesie niekoľko vychytávok ako vyšší jas, lepší kontrastný pomer s hlbšou čiernou, zlepšenú energetickú účinnosť a potenciál pre tenší dizajn. Ako sa však zdá, na tieto vylepšenia si budeme musieť počkať.

MacBook Pro M4
Zdroj: MacRumors, Unsplash / dlxmedia.hu (úprava redakcie)

Nové MacBooky Pro prídu s viacerými variantmi čipov. Základný 14″ model bude obsahovať čip M4, kým výkonnejšie modely dostanú čipy M4 Pro a M4 Max. Tie ešte neboli oficiálne predstavené, no ich príchod je zaručený pre vyššie rady zariadení.

Čip M4, ktorý sa vyrába 3-nanometrovým procesom od TSMC, prináša zlepšenia vo výkone a v energetickej účinnosti. Novinkou je tiež vylepšený Neural Engine, ktorý zefektívni prácu s umelou inteligenciou, ktorá bude súčasťou platformy Apple Intelligence.

Prečítajte si tiež  Apple experimentuje s technológiou, vďaka ktorej by sklenený displej náhradil klávesnicu MacBooku

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -