Zdá sa, že hranice technológie a umenia sa opäť posúvajú. Danny Boyle, známy režisér kultového filmu 28 Days Later sa rozhodol natočiť pokračovanie tohto snímku na minuloročný iPhone 15 Pro Max. Ponesie názov 28 Years Later.

Prečo práve iPhone?

Použitie iPhonu ako hlavnej kamery v takomto veľkofilme je prekvapením. S rozpočtom 75 miliónov dolárov by sme očakávali najmodernejšiu filmovú techniku. Boyle však možno sleduje trend autenticity a spontánnosti, ktorý vám dokáže ponúknuť smartfón. Koniec koncov, ani film 28 Days Later nebol natočený štandardným spôsobom.

Režisér naň použil bežnú kameru Canon XL-1 v rozlíšení 480p. Tento surový štýl dodal filmu jedinečnú atmosféru. Použitie iPhonu môže byť spôsobom, ako vzdať hold pôvodnému prístupu a zároveň využiť moderné technológie.

Film Použitá kamera Rozlíšenie
28 Days Later Canon XL-1 480p
28 Years Later iPhone 15 Pro Max 4K

Technická podpora od Apple

Filmári dostali od Apple technickú podporu, vrátane špeciálnych hliníkových klietok a objektívov. Toto partnerstvo naznačuje, že smartfóny môžu byť serióznym nástrojom pre profesionálnych filmových tvorcov.

Už teraz sa nevieme dočkať toho, ako bude vyzerať výsledok. Trailer na pôvodný film 28 Days Later nájdete nižšie:

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Apple chce spôsobiť revolúciu v AI. Potajomky kúpil start-up so zameraním na umelú inteligenciu
Môže ťa zaujímať
- Reklama -