Spoločnosť Apple nám v roku 2023 predstavila iPhone 15 Pro / 15 Pro Max s procesorom A17 Pro, ktorý bol vyrábaný 3 nm procesom, mal 8 GB RAM a po prvýkrát v histórii podporoval aj hardvérovo akcelerovaný ray-tracing.

Vďaka tomuto na oko nenápadnému vylepšeniu ste si na svojom iOS zariadení mohli zahrať herné tituly z konzolí, ako je napríklad Assassin’s Creed Mirage, či Resident Evil Village. Išlo pochopiteľne o veľké prekvapenie, ktoré potešilo hráčov z celého sveta. Po tom, čo sme si však tieto hry na nových iPhonoch zahrali prišlo rýchle vytriezvenie.

Napríklad grafika a celkový zážitok z Assassin’s Creed Mirage sa ani z časti nemohol vyrovnať konzolovej úrovni, pretože hra bežala na zariadení v totálne mizernej kvalite.

Každopádne bolo aspoň príjemné vedieť, že doba pokročila a technológie majú potenciál, aby sa zlepšovali natoľko, že aj v tomto smere uvidíme časom obrovský progres.

iPhone 16 Pro / 16 Pro Max priniesol veľké zlepšenia vo výkone

A18 Pro
Zdroj: Apple

A ako sa hovorí, rok letí ako voda a Apple nám už stihol predstaviť aj novší iPhone 16 Pro a iPhone 16 Pro Max. Vlajkové lode disponujú vylepšeným procesorom A18 Pro, ktorý je produkovaný druhou generáciou procesu 3 nm, takisto podporuje 8 GB RAM, no podľa výrobcu má až o 20 % výkonnejšie CPU a o 15 % výkonnejšie GPU, ako čip A17 Pro.

Dôležité zlepšenie navyše nastalo aj v oblasti hardvérovo akcelerovaného ray-tracingu, ktorý je podľa Apple až 2x rýchlejší, ako pri čipe A17 Pro z roku 2023. Ako sa to však prejavilo v praxi?

YouTube kanál TechDroider, sa to rozhodol overiť v praxi. Na iPhone 16 Pro Max vyskúšal hneď niekoľko titulov, medzi ktorými bol aj spomínaný Assassin’s Creed Mirage. No a ako to dopadlo? To si môžete pozrieť na videu nižšie.

Hľadáte nové Apple zariadenie? Skontrolujte náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple produkty. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Rusi ponúkajú zatiaľ nepredstavený iPhone 14 Pro pre mafiánov. Jeho cena je šialená
Môže ťa zaujímať
- Reklama -