Zdá sa, že spoločnosť Apple akosi zabudla na aktualizáciu svojich externých monitorov. Prémiový model Pro Display XDR bol predstavený ešte v decembri 2019, zatiaľ čo Studio Display debutoval v marci 2022.

Pri pohľade na ostatné kategórie produktov, ktoré Apple aktualizuje minimálne raz ročne je preto zvláštne, že v ponuke monitorov nepribudli žiadne nové prírastky. Používatelia by určite radi uvítali aj cenovo dostupnejší model, keďže cena spomínaných displejov je astronomická. Apple sa však zrejme týmto smerom tak skoro nevyberie.

Apple chystá nový Pro Display XDR. Lacný však nebude

Pro Display XDR, ktorý bol uvedený spolu s Macom Pro v roku 2019, sa pýši 32″ obrazovkou s LED podsvietením, rozlíšením 6K, obnovovacou frekvenciou 60 Hz a vysokým jasom až 1 600 nitov. Za tieto špičkové technológie si však záujemcovia musia siahnuť poriadne hlboko do vrecka. Jeho cena je totiž viac ako 5 000 €. 

Pro Display XDR koncept
Zdroj: Macrumors

Podľa analytických predpokladov Apple pracuje na novej verzii Pro Display XDR, v ktorej sa bude nachádzať zabudovaný čip Apple Silicon. Nové funkcie, ktoré sa od budúceho modelu očakávajú, zahŕňajú integrovanú kameru, reproduktory a vyššiu obnovovaciu frekvenciu. Z pohľadu ceny však určite nečakajte „ľudové“ zariadenie.

Je prakticky isté, že Apple sa aj naďalej bude držať stratégie, v ktorej bude prémiové monitory ponúkať ako doplnok k high-endovým modelom Macov. V prípade dostupnejších možností však disponuje iba jediným zástupcom. Tým je all-in-one desktop iMac 24″, ktorý by sa už čoskoro mal dočkať aktualizácie.

Ak sa teda pýtate, či Apple plánuje predstaviť cenovo dostupnejší monitor, odpoveď je pravdepodobne nie. V našich očiach by ale tento krok určite potešil, hlavne používateľov nižších modelov ako Mac mini alebo MacBook Air.

V prípade týchto modelov totiž nedáva zmysel utrácať tisícky eur za monitor, ktorý v kombinácii so základným počítačom nevyužije svoj potenciál a netýka sa to len verzie Pro Display XDR ale aj lacnejšej 27″ alternatívy s označením Studio Display. Aj tá je totiž výrazne drahšie, ako oba spomínané Macy…

Prečítajte si tiež  iMac by konečne mohol dostať dôstojný displej. Ponuka sa má čoskoro rozrásť

Hľadáte nové Apple zariadenie? Skontrolujte náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 900 inzerátov na rôzne Apple produkty. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -