Sociálna sieť Instagram je dnes minimálne tak populárna ako Facebook. Fotografie a videá tu uverejnené majú obrovský vplyv. Môžeme ich rovnako ako na Facebook lajkovať, komentovať či zdielať. Viete si ale predstaviť, že by bol Instagram bez lajkov?

Instagram bez lajkov, vrámci nového dizajnu

Už od svojho počiatku bol Instagram založený na princípe lajkovania. Nejde tu len o to, koľko ľudí vás sleduje ale aj koľkým sa reálne páčia vaše príspevky. To vidia aj ostatní a tak niktoré profily medzi sebou súťažia. Predstavte si ale situáciu, že by bol Instagram bez lajkov. Respektíve, že by ste nevideli, koľkým ľuďom sa príspevok páči ale len to, že sa páči napríklad niekomu koho sledujete. Zvláštne? No, je to evidentne budúcnosť.

Instagram bez lajkov? Nejde o žart. Novinka sa momentálne testuje. - svetapple.sk

Už začiatkom roka sme boli normovaní o tom, že Instagram testuje nový posun v dizajne. Ten by mal skrývať lajky pri jednotlivých príspevkoch. Veľké šance sme tomu síce nedávali ale teraz sa ukazuje, že to bolo myslené absolútne vážne. Firma rozširuje nový dizajn do prvých krajín. Včera sme boli informovaní o tom, že lajky budú skryté v:

  • Írsko
  • Taliansko
  • Japonsko
  • Brazíliu
  • Austráliu
  • Nový Zéland

Nie je to až tak zlá myšlienka

Hoci si teraz o tomto kroku môžete myslieť kadečo, v konečnom dôsledku nejde zas o tak zlý nápad. V Instagrame to mysleli dobre. Nejde o to ukracovať profily o niečo, na čom dlhé roky pracovali. Momentálne ide o pokus zistiť, či ľudia lajkujú príspevky preto lebo sa im páčia alebo jednoducho preto, lebo ich lajkuje množstvo iný ľudí.

Na základe zistení by sa mohla zvýšiť kvalita sociálnej siete. Obrázky by sa vám nezobrazovali na základe toho čo lajkujete ale na základe toho čo sa vám skutočne páči. Pri tom všetkom vy na svojom profile budete stále vidieť, kto vám fotku lajkol. Uvidíme s akými odozvami sa tento nápad stretne. Nepríde nám ako ideálny ale kto vie, možno sa uchytí a dá šancu aj menej známym profilom aby boli o čosi populárnejšie.

Instagram bez lajkov? Nejde o žart. Novinka sa momentálne testuje. - svetapple.sk
Instagram bez lajkov? Nejde o žart. Novinka sa momentálne testuje. – svetapple.sk

zdroj: 9to5mac

Prečítajte si tiež  Dnešná dávka bezplatných aplikácií|16.08.2016
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.