iPone 8 Plus, iPhone XS Max a teraz úplne iný názov? Podľa spoľahlivého leakera, ktorý si na svojom Twitter účte hovorí CoinX, 6,5″ iPhone 11 ponesie označenie „Pro“. Za 3 roky sa tak názov veľkej verzie zmení 3 krát!

6,5″ iPhone 11 ponesie označenie „Pro“. iPhone XS Max či iPhone 8 Plus sú minulosť.

Dnes prinášame veľmi zaujímavé informácie z pozadia Apple, ktoré pojednávajú predovšetkým o novej vlajkovej lodi. Jedná sa o najväčší model z tohtoročného lineupu a teda 6,5″ zariadenie, ktoré nahradí dnes veľmi populárny iPhone XS Max. Nikto zatiaľ nevie, či sa tohtoročné zariadenia budú označovať XI alebo 11.

Tak či onak dnes vieme s veľmi vysokou pravdepodobnosťou povedať, že najväčšie zariadenie ponesie označenie „Pro“. Informácia pochádza od veľmi spoľahlivého leakera CoinX, ktorý má už za sebou desiatky naplnených únikov. Pre príklad uvedieme únik minuloročných názvov len týždeň pred tým ako boli zariadenia predstavené. Leaker vedel dokonca aj presnú hmotnosť najväčšieho iPhonu XS Max. Preto dnešnej informácií dodávame vysokú pravdepodobnosť. Aj poďľa neho ide šialené menenie názvov v priebehu tak krátkeho času.

iPhone príde v roku 2020 s podporou 5G. Uvidíme, kedy bude sieť na Slovensku. - svetapple.sk
6,5″ iPhone 11 ponesie označenie „Pro“. Tak to tvrdí spoľahlivý zdroj.

Apple je zmätené s názvom, Pro by mal naznačovať blízkosť s iPadom Pro ale aj MacBookom Pro.

Ako sa tak na to pozeráme, označenie Plus bolo celkom dobré. Označovalo veľkú vlajkovú loď. Minulý rok sa ale vzhľadom na značné zväčšenie uhlopriečky v spoločnosti Apple rozhodli, že ďalšie iPhony so 6,5″ OLED displejov budú označovať ako „Max“. Chvíľu sme si zvykali ale dnes už nám ani toto označenie nerobí problém. Problém nám ale môže robiť to ďalšie v septembri. Tretie označenie jedného zariadenia v priebehu troch rokov je jednoducho zbytočne komplikované.

Dôvod, prečo Apple pristúpi k tomu kroku je zrejme len jeden. iPhone 11 Pro bude považovaný za vlajkovú loď segmentu. Najväčší displej spomedzi všetkých ostatných iPhonov musí byť niečim „výnimočný“. Označením Pro by navyše získal miesto medzi tou najlepšiu triedou produktov, ktoré má momentálne Apple k dispozícii. Profi používateľ by tak mohol vlastniť iPhone 11 Pro, iPad Pro, MacBook Pro, iMac Pro či Mac Pro. Všetko obsahujúce len to najlepšie z najlepšieho. Uvidíme akých únikov sa ešte dočkáme. Tento bol ale veľmi zaujímavý.

Prečítajte si tiež  iPhone 11 je už lacnejší ako iPhone SE 3. Ešte stále sa oplatí kúpiť
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
ZDROJ9to5mac
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.