O iPhone SE 2 (iPhone 9) počúvame prakticky každý deň a je isté, že už sme veľmi blízko jeho predstaveniu. Kedy to pravdepodobne bude, si môžete pozrieť v tomto článku. Autor posledného úniku sa dnes postaral o ďalší. Jon Prosser prezradil svetu názov a tiež dizajn zariadenia.

iPhone SE 2 alebo iPhone 9?

Apple už evidentne pripravuje všetky potrebné procesy na to, aby mohlo predstaviť nový, dostupný iPhone. Ako sa ale bude volať? Známy leaker dnes na svojom Twitter účte túto informáciu zdieľal s celým svetom. Na úniku, ktorý tu bol zverejnený môžeme vidieť špeciálny skener od spoločnosti UPC, ktorý sa používa v skladoch. Práve na jeho displeji sa nachádza informácia, ktorá znie „Zagg Apple Iphone 6/7/8/9 Invisibl…“

Nakoľko sa blíži predstavenie tohto zariadenia, môžeme predpokladať, že sa už dodávatelia príslušenstva pripravujú na okamžitú distribúciu ochranných skiel a tiež krytov. Práve firma ZAGG patrí medzi popredných svetových výrobcov takýchto produktov. Z toho, čo je uvedené na záberoch v tweete je teda jasné, že nové sklo bude kompatibilné s iPhonom 6,7,8 ale aj 9, čím sa vlastne prezradil názov.

Pokiaľ sa pýtate akú to dáva logiku, odpoveď je jasná. iPhone SE 2 je skôr „duchovný názov“ pre budúci dostupný model. iPhone 9 nám dáva oveľa väčší zmysel, nakoľko práve tento model spoločnosť Apple preskočila a nikdy ho nevydala.

Okrem toho bude v hierarchii ostatných zariadení zaradený na správnom mieste. Jeho technická špecifikácia bude o niečo lepšia, ako v iPhone 8 avšak zároveň horšia, ako v iPhone 11 a 11 Pro (či v iPhone X, ktorý je označovaný ako iPhone 10).

Nič nie je samozrejme na 100% isté avšak dá sa hovoriť o veľmi vysokej pravdepodobnosti, že zariadenie za 399$ bude niesť práve názov iPhone 9!

Nevedomky unikol aj dizajn iPhonu 9.

Mnohí si to možno neuvedomujú, ale Jon Prosser neprezradil iba názov budúceho iPhonu, ale aj jeho tvary. Na samotnej fotke sa síce neobjavuje, avšak v tomto prípade nám stačí aspoň informácia, že ochranné sklo bude kompatibilné s iPhonom 6,7,8 a tiež 9! Z toho sa dá jasne vyčítať, že novinka prinesie 4,7″ LCD displej (pravdepodobne bez 3D Touch), ktorý bude mať úplne rovnaké rozmiestnenie prvkov ako slúchadlo, Face Time alebo Home Button s Touch ID.

Prečítajte si tiež  Video: Ako na fotenie kvalitných portrétov na iPhone

Je skoro isté, že razantným spôsobom sa to nezmení ani na zadnej strane. Jediná odlišnosť môže byť v logu, ktoré nebude situované do vrchnej časti ale skôr na stred tak, ako to majú aj ostatné produkty vrátane súčasných iPhonov.

iPhone SE 2 (iPhone 9) takto bdue vyzerať
iPhone SE 2 (iPhone 9) – svetapple.sk
Môže ťa zaujímať
- Reklama -