Spoločnosť Apple pracuje na novom MacBooku Pro 16„. Aj keď sa o tomto zariadení veľa nehovorí, firma sa prezradila cez softvérovú aktualizáciu aplikácie Boot Camp. Omylom spomenula podporu počítača, ktorý zatiaľ neponúka.

MacBook Pro 16″ príde aj v roku 2020

Iba niekoľko dní dozadu sme informovali o ďalšom Apple Evente, ktorý sa odohrá v polovici novembra. Technologický gigant ukáže nové počítače Mac s čipom Apple Sillicon. Evidentne však vylepší aj stávajúci hardvér s procesormi od Intelu. Jedným z nich bude MacBook Pro 16″.

Ak si plánujete kúpiť tento profesionálny notebook, radšej ešte počkajte. Predsa len je lepšie vlastniť tú najnovšiu a najmodernejšiu verziu. Už o pár týždňov môže prísť upgrade, počítajúci s výkonnejšími procesormi, grafickými kartami a inými komponentami. S určitosťou vieme povedať, že nepôjde o nič revolučné ale „evolučné“. Profesionál to však môže oceniť.

Únik informácií zapríčinila softvérová aktualizácia aplikácie Boot Camp. Áno, je to presne tá, ktorá umožňuje na Macu spustiť operačný systém Windows. Jej popis spomínal podporu pre MacBook Pro 16″ z roku 2019 a takisto MacBook Pro 16″ z roku 2020. Problém je ale v tom, že druhý menovaný počítač neexistuje.

Samozrejme, mohlo sa jednať len o nevinnú chybu, ktorá vyvolala senzáciu. Aj v takom prípade by ale nebolo vylúčené, že nový MacBook Pro 16″ príde už v novembri. Bude to totiž presne rok od predstavenia jeho predošlej verzie. Apple po takejto dobe zvykne robiť upgrade.

Ako sme už naznačili vyššie, určite tu neočakávajte zakomponovanie procesora Apple Sillicon. Jeho priority budú úplne iné ako extrémny výkon, potrebný v MacBooku Pro 16″. Technologický gigant tak použije staré dobré procesory od Intelu s overenými schopnosťami. Tešíte sa?

zdroj

Prečítajte si tiež  Na Slovensku sa už predáva MacBook Pro a Mac mini s procesorom M2 Pro / M2 Max. Ceny začínajú nízko a končia extrémne vysoko
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.