iPhone 13 a 10x optický zoom

Ak si myslíte, že iPhone 12 Pro Max ponúkol maximum v oblasti fotografie a videa, tak ste na omyle. Stačí sa pozrieť na konkurenciu, ktorá je v niektorých smeroch o niečo ďalej. Analytik Ming-Chi Kuo (presnosť 78%) zverejnil správu, v ktorej odkrýva plány spoločnosti Apple na niekoľko rokov dopredu.

Podľa jeho zistení chystá technologický gigant už pri iPhone 13 zásadné vylepšenie. Tento model dostane v roku 2022 periskop, zabezpečujúci až 10x optický zoom. Najväčším bonusom bude fakt, že vylepšením nebude trpieť dizajn a ani hrúbka zariadenia. Všetko má byť riešené sofistikovaným spôsobom.

Podobné informácie tvrdil Kuo už v lete. Dnes ich v podstate len potvrdzuje. Podľa jeho zistení sa o výrobu komponentov postarajú spoločnosti Semco a Sunny Optical, ktoré patria medzi najlepších a najspoľahlivejších kórejských dodávateľov objektívov. Technologický gigant mal zahájiť spoluprácu už v týchto týždňoch.

Kuo objasnil, ako Apple dosiahne zakomponovanie technológie do tela iPhonu bez výraznej zmeny dizajnu. Periskopický objektív bude umiestnený vo vnútri šasi a obraz sa dostane do čipu prostredníctvom série zrkadiel (viď galéria).

Navonok tak nebude nič vyčnievať a vy si užijete mimoriadne kvalitné a priblížené zábery. Podobné riešenie využíva už dlhé mesiace aj konkurencia. Nejedná sa teda o žiadnu zásadnú „novinku“. Do komentára nám napíšte, či sa na takúto zmenu tešíte alebo vám príde zbytočná.

Prečítajte si tiež  Aktuálne: iCloud má problémy. Nemusia vám fungovať iMessage.
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
ZDROJ9to5mac
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.