Extrémne vyťažený WhatsApp

Klasické novoročné telefonáty sme pred pár dňami absolvovali vo väčšej miere, než sme na to zvyknutí. Mnohí blízki, s ktorými trávime silvestrovskú party neboli fyzicky prítomní a preto sme preferovali online komunikáciu.

Aplikácia WhatsApp už dlho neslúži len pre písanie textových správ. Môžete z nej uskutočniť hovor, či dokonca video-hovor. Mnohí to využili. Sociálna sieť uvádza, že na prelome 31. decembra a 1. januára sprostredkovala viac ako 1,4 miliardy telefonátov, čo je výrazne viac, než po iné roky.

Tento nárast sa pohybuje na úrovni 50% a priamo odzrkadľuje vplyv pandémie koronavírusu na bežných ľudí. Samozrejme v tomto bode treba zobrať do úvahy, že vyťažené boli aj štandardné telefónne linky či iné komunikačné apky ako Messenger, Instagram, Viber, Telegram a ďalšie.

Len tak pre zaujímavosť, v súčasnosti má aplikácia WhatsApp cez 2 miliardy aktívnych používateľov v 180 krajinách po celom svete. Keď ju v roku 2014 odkúpil Facebook za takmer 20 miliárd dolárov, asi ani netušil, aký výhodný deal to v skutočnosti bude.

Napíšte nám do komentára, ako ste sa spájali so svojimi blízkymi vy. Využívali ste podobné online služby, alebo len klasické telefonáty cez operátora?

Prečítajte si tiež  Apple začalo predávať nový Magic Keyboard, Magic Mouse 2 a Magic Trackpad 2!
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.