Skryté kódy v iOS

Spoločnosť Apple pridala do operačného systému iOS tajné kódy, pomocou ktorých môžete zistiť dôležité informácie o zariadení, sieti alebo operátorovi. Všetky kódy v tomto článku boli vyskúšané na Slovensku (Telekom) a fungujú. Zadávajte ich vždy do klávesnice v aplikácií Telefón.

1. Informácie o sieti

Kód: *3001#12345#*

Prvý kód spúšťa režim testovania siete. Po cca 30 sekundách ponúka detailné informácie o pripojení. Aby toho nebolo málo, tajné menu prináša aj možnosť zobrazenia sily signálu v decibeloch. Tá sa líši v závislosti od pripojenia na Edge, 3G, 4G alebo 5G.

Pokiaľ sa číslo pohybuje od -80 vyššie (-70, -60), sila signálu je výborná. Pokiaľ sa číslo pohybuje od -110 nižšie (-120, -130), pripojenie je slabé.

2. Skryť ID (číslo) volajúceho

Kód: *31#

Pokiaľ chcete skryť ID volajúceho štandardným spôsobom, otvorte si Nastavenia > Telefón > Zobraziť moje číslo > Deaktivujte posuvník.

Pokiaľ to chcete urobiť v rýchlosti, vytočte kód *31# a následne už nebude možné vidieť vaše tel. číslo. Po vykonaní hovoru nezabudnite prejsť naspäť do nastavení (podľa postupu vyššie) a aktivujte posuvník (ten sa zadaním kódu deaktivoval).

3. Zobraziť IMEI

Kód: *#06#

Pravdepodobne viete, že každý telefón má svoje identifikačné číslo IMEI, cez ktoré si viete overiť jeho históriu a ďalšie podrobnosti. Dostanete sa ku nemu cez Nastavenia > Všeobecné > Informácie > Sériové číslo alebo pohľadom na rámček SIM karty a zadnej strany krabice.

Vedeli ste ale o tom, že cesta k nemu môže viesť aj cez kód *#06#? Stačí ho len napísať do klávesnice a do sekundy získate všetko, čo potrebujete vedieť.

4. Čakanie hovorov

Kód: *#43# (Skontrolovať stav), *43# (Povoliť čakanie hovorov), #43# (Zakázať čakanie hovorov)

Pokiaľ sa vo vašom iPhone nedokážete dopátrať ku nastaveniu čakania hovorov, poslúži vám tento jednoduchý kód.

Keď do vytáčania zadáte *#43#, zobrazí sa informácia o aktuálnom stave. Ak chcete zakázať čakanie hovorov, zadajte kód #43# a ak ho chcete naopak povoliť, zadajte kód *43#.

5. Presmerovanie hovorov

Kód: *#21# (Skontrolovať stav), *#67# (Povoliť presmerovanie hovorov), *#62# (Zakázať presmerovanie hovorov)

Presmerovanie hovorov je štandardná funkcia, ktorú ľudia využívajú v najrôznejších situáciach. Ak niekto napríklad cestuje na dovolenku, všetky pracovné hovory môže presmerovať na tel. číslo svojho kolegu.

To si musíte najskôr aktivovať cez Nastavenia > Telefón > Presmerovanie > Aktivujte posuvník > Presmerovať na > Zadajte číslo. Ak to máte nastavené, využitie vyššie uvedené kódy pre jednoduchšiu manipuláciu.

Prečítajte si tiež  Používatelia minuli na Pokémon GO 894 miliónov dolárov za rok 2019.

6. Blokovanie odchádzajúcich hovorov

Kód: *#31# (Skontrolovať stav), *33*pin# (Povoliť blokovanie hovorov), *33*pin# (Zakázať blokovanie hovorov)

Možno ste o tom ani nevedeli, no na iPhone dokážete blokovať odchádzajúce hovory. Hodí sa to v situácii, kedy sa chcete vyhnúť nechcenému vytáčaniu čísel (napríklad vo vreckách).

Kód pre skontrolovanie stavu je *#31# a na zapnutie a vypnutie funkcie použite *33*pin# (na miesto „pin“, zadajte pin kód svojej karty).

Pokiaľ poznáte ďalšie šikovné kódy, podeľte sa o ne spolu s nami v komentároch. Budeme radi za všetky vaše tipy a postrehy.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -
ZDROJphoneworld
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.